|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyarbakır, diyarbakırın, kültürü, yemek, yemekleri, yöresel |
![]() |
Diyarbakır Yöresel Yemekleri - Diyarbakırın Yöresel Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbakır Yöresel Yemekleri - Diyarbakırın Yöresel Yemek KültürüDiyarbakırın Yöresel Yemekleri Doğu bölgelerimizin yaşam kaynağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehrin gelişmesine ve insanların yaşam tarzının değişmesine paralel olarak elbette yöresel mutfak da farklılaşma göstermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarım alanına göz attığımızda buğday, arpa, darı, pirinç, mercimek, pamuk ve tütün yetiştirildiğini görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Diyarbakır yöresini özetleyen bu kısa girişten sonra geleneksel mutfaktan seçtiğimiz yemeklerle baş başa bırakıyoruz sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() MAHALLİ YEMEKLER 1-MEFTUNELER -Patlıcan Meftunesi -Kabak Meftunesi -Kenger Meftunesi 2-DOLMALAR Etli eşkili dolma (Sumaklı) Etsiz zeytinyağlı dolma 3-KİBE MUMBAR 4-KELLE PAÇA 5-ZAHİRE YEMEKLERİ -Bulgur Pilavı -Belluh -İçli Köfte -Lapa -Hıllorik -Pıçık -Sığma (sıkma) -Lebeni (ayran çorbası[yoğurt çorbası]) -Duvaklı Pilav -Kibe Kudur -Keşkek -Habenisk 6-KIRSALDA YENEN YEMEKLER -Sörün -Mallez -Mastav -Löeel 7-Tatlılar a-KADAYIF: -Kaymaklı kadayıf, düz veya burmalı -Kaymaksız kadayıf, düz ve burmalı -Peynirli kadayıf b-REVANİ c-ZİNGİL ç-TAŞ EKMEĞİ (üstüne pekmez ve yağ dökülür) d-NURİYE TATLISI e-KÜNEFE f-HALBUR HURMA Lebeni (Yoğurt Çorbası) |
![]() |
![]() |
|