|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adıyaman, adıyamanın, kültürü, yemek, yemekleri |
![]() |
Adıyaman Yemekleri - Adıyamanın Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyaman Yemekleri - Adıyamanın Yemek KültürüAdıyaman Mutfağı - Geleneksel Adıyaman Yemekleri - Adıyaman Mutfağının Özellikleri Adıyaman yemek çeşitleri bakımından çevre illere benzerlik göstermekle birlikte gerek yemeklerin yapılış şekli gerek yemeklerin isimleri açısından farklıdır ![]() ![]() Tat verici olarak bütün yemeklerde soğan, sarımsak, salça, pul biber maydanoz, kuru nane ve diğer baharatlar kullanılmakta ![]() ![]() ![]() Ekonomik duruma göre etin yerini kuru baklagiller alıyor, ayrıca bazı yabani otlar da yemeklerde kullanılıyor ![]() ![]() ![]() Hem Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu hem de Akdeniz bölgelerinin ürünlerini, yemeklerini ve adetlerini yöre mutfağında görmek olası ![]() ![]() Türkiye genelinde yaygınlık gösteren ve Urfa'ya mal edilen çiğköfte de Adıyaman'da uzun zaman ev yemeğiymiş ![]() ![]() Kebaplar ve fırın yemekleri için kentin her mahallesinde fırınlar bulunuyor ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|