![]() |
Atatürk'ün Yadigarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Atatürk'ün YadigarıAtatürk'ün Yadigarı Atatürk'ün cebinden saat çıkarıp armağan ettiği çocuklardan biride küçük Altan'dır ![]() ![]() ![]() "İstanbul, 1937 Haziran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Altan'ı çağıralım demiş ![]() 'Çabuk Altan' 'Ne var?' 'Seni Atatürk'e götüreceğim' Rüya görüyorum sandım ![]() 'Atatürk mü? Ağabey beni aldatıyorsun ![]() ![]() ![]() 'Anne Atatürk kimdir? 'Büyük adamdır' 'Büyük adamlar bizim gibi yer bizim gibi konuşurlar mı?' Ağabeyim böyle gece yarısı 'Seni Atatürk'e götüreceğim' deyince,anneme sorduğum şeyler birer birer aklıma geldi ![]() 'Hiç Atatürk gözle görülür mü?' Fakat ağabeyim: 'Vallahi atmıyorum, kalk! 'deyince fırladım ![]() 'Şimdi Atatürk'ü görecek miyim?' 'Göreceksin!' Artık iyice inanmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Aaaaa anne , işte Atatürk! 'diye bağırdım ![]() Derken Atatürk eli ile bir işaret yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() 'Hanıma söyleyin, lütfen yanındaki çocuğu buraya göndersin ![]() A! Gösterdiği çocuk bendim ![]() ![]() 'Haydi Altan koş! Atatürk'e git' dedi ![]() ![]() Ben büyük bir adam gibi Ata'nın huzuruna çıktım, hemen sarılıp iki elini birden öptüm ![]() 'En çok kimi seviyorsun bakayım, anneni mi,babanı mı?' hemen atıldım: 'Ben en çok seni severim' 'Atatürk olduğum için mi?' 'Evet' 'Ne yaptım ki bu kadar çok seviyorsun?' 'Düşmanları denize döktün ![]() ![]() ![]() Beni masanın üzerine çıkararak etrafındakilere gösterdi ve : 'Ne sevimli çocuk değil mi?' sonra beni sevip okşadı: 'Büyüdüğün zaman ne olmak istersin?' Amcam Mualla tayyareci idi ![]() 'Tayyareci olacağım' dedim ![]() Atatürk o zaman kulağıma eğilerek şu sözleri söyledi: 'Çocuğum sen ne tayyareci, ne mühendis,ne de doktor olma ![]() ![]() 'Söyle bakayım: Büyük adam olacağım de' ![]() ![]() 'Büyük adam olacağım' 'Aferin çocuğum' ![]() Atatürk, o gece hep benimle ilgilendi bilmem böyle ne kadar yanında kalmıştım ![]() ![]() 'Dur' dedi, 'Sana bir hediye vereyim' Annemim, 'kimseden bir şey alma 'diye sıkı sıkıya tembih ettiği aklıma geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'İleride büyüdüğün zaman kullanır, beni hatırlarsın' Ayrılırken tekrar anlımdan öptü ![]() ![]() Atatürk'ün Altan' a verdiği değerli saate ilgili olarak da Altan 'ın annesi Bayan Didar, aynı gazeteciye şu bilgileri vermiştir: 'Atatürk'ün hediyesini o geceden beri,canımız gibi saklıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Turhal Şeker Fabrikası -arkasında da Gazi Mustafa Kemal'in ilk harfleri GMK ![]() ![]() ![]() ![]() 'Atatürk'e verdiğin sözü unutmuyorsun değil mi?' 'Unutmuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|