|
|
Konu Araçları |
adıyamanın, geleneksel, nelerdir, tarifleri, yemek, yemekleri, yöresel |
Adıyamanın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri Nelerdir |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adıyamanın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri NelerdirAdıyaman Yemekleri Adıyamanın Yöresel Yemekleri Adıyamanın Geleneksel Yemekleri Adıyaman’ın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri Adıyaman Tavası Malzemeler: 15 kg koyun eti kuşbaşı 250 gr çekilmiş kuyruk yağı 5 kg domates 15 kg patlıcan 250 gr yeşil biber 100 gr sarımsak Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşilbiber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir Piştikten sonra servis yapılır Karıştırmalı Adıyaman Pilavı Malzemeler: 15 kg bulgur 500 gr tereyağı 2 kg doğranmış et (kavurma et) 100 gr Salça 100 gr Pul biber 50 gr baharat Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1,5 litre su ilave edilir Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır Burma Tatlısı Malzemeler: 1 kg baklava unu 750 gr Antep fıstığı 500 gr tereyağı 35 gr nişasta 3 kg şeker Hazırlanışı: Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir Tepside dilimlenir, üzerine yağ dökülerek fırına konur Piştikten sonra üzerine şerbeti dökülür Servis yapılır |
|