![]() |
Adıyaman Türküleri - Adıyaman Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyaman Türküleri - Adıyaman Yöresi TürküleriAdıyaman Türküleri - Adıyaman Yöresi Türküleri-Adıyamana Ait türküler Adıyman-Mehmet Seske-Mehmet Seske Dere Boyu Saz Olur Gül Açılr Yaz Olur Ben Yarime Gül Demem Gülün Ömrü Az Olur Hazal Hazal Sen Ettin Dilimi Lal Hazal Hazal Gel Kırık Gönlümü Al Dere Boyu Bahçalar Yar Oturmuş Saz Çalar O Yarin Kaşı Gözü Yüreğimi Parçalar Hazal Hazal Sen Ettin Dilimi Lal Hazal Hazal Gel Kırık Gönlümü Al Dere Boyu Pıtırak Minder Getir Oturak Sen Beni Al Ben Seni Bu Sevdadan Kurtulak Hazal Hazal Sen Ettin Dilimi Lal Hazal Hazal Gel Kırık Gönlümü Al Adıyaman-Abdül Kadir-Muzaffer Sarısözen Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum, Ah İlen Vah İlen Ömrüm Geçirdim ![]() Yare Seker Ezdim Şerbet İçirdim ![]() Öyle Olur Böyl'olur Türkmen Gelini, Edası Hoş Olur Türkmen Gelini ![]() Kaleden Kaleye Taş Ben Olaydım, Elâ Göz Üstüne Kas Ben Olaydım ![]() Yalnız Kalana Es Ben Olaydım ![]() Öyle Olur Böyl'olur Türkmen Gelini, Edası Hoş Olur Türkmen Gelini ![]() Adıyaman-Bilal Ercan-Işık Başel İki Kız Gider Düğüne (Boylarına Kurban) Ben Vurgunam Büyüğüne (Huylarına Hayran) Kör Olası Anaları (Boylarına Kurban Vermiyor Ki Sevdiğine (Huylarına Hayran) Halay Başında Güzeller (Boylarına Kurban) Yarime Bakıyor Eller (Huylarına Hayran) Bir Güzelin Hatırına (Boylarına Kurban) Başa Geldi Türlü Haller (Huylarına Hayran) Bu Yıl Da Geçirdik Yazı (Boylarına Kurban) Zalım Anan Vermez Kızı (Huylarına Hayran) Her Bir Dert Çekilir (Boylarına Kurban) Çekilmiyor Ana Nazı (Huylarına Hayran) Adıyaman/Gölbaşı-Ragıp Binzat-TRT Gölbaşına Vardım Gülleri Çoktur Güzeller Geliyor Sevdigim Yoktur Şalvarlı Gelin Yallah Fistanlı Gelin Billah Öldürdün Beni Şu Derenin Alıcından Burcundan Bana Gelsen Ölür Müydün Acından Şalvarlı Gelin Yallah Fistanlı Gelin Billah Öldürdün Beni Gölbaşına Vardım Tiren Duruyor Anam Beni Gurbet Ele Yolluyor Şalvarlı Gelin Yallah Fistanlı Gelin Billah Öldürdün Beni ![]() Adıyaman-Aziz Çelik-Mehmet Seske Eyvanına Vardım Eyvanı Çamur, Odasına Vardım Elleri Hamur ![]() Uykudan Uyanmış Gözleri Mahmur, Ömrümde Görmedim Böyle Gelini ![]() Gelini Gelini Türkmen Gelini, Saramadım Aney Gel Gör Halimi ![]() İpek Köynek Giymiş Ayna Dizinde, Sıralı Benleri O Mah Yüzünde ![]() Sevemedim Vazgeçmiyor Nazından, Ömrümde Görmedim Böyle Gelini ![]() Gelini Gelini Türkmen Gelini, Saramadım Aney Gel Gör Halimi ![]() Adıyaman-Mustafa Ercan-Bilal Ercan Durnalar Dizi Dizi Aşar Dağı Denizi Uçun Sılama Doğru Dilanım Bekler Bizi Gel Gel Benim Dilan'ım Ben Yoluna Gurbanım Seni Alır Gaçarım Vermezse Anan Hanım Şalvarında Düğümü Elindeki Güğümü Dilan'ım Nerde Gördün Bir Kere Güldüğümü Gel Gel Benim Dilan'ım Ben Yoluna Gurbanım Seni Alır Gaçarım Vermezse Anan Hanım Ay Doğar Yücelere Gün Doğar Gecelere Ayrılık Çok Sürerse Halımız Nicelere Gel Gel Benim Dilan'ım Ben Yoluna Gurbanım Seni Alır Gaçarım Vermezse Anan Hanım Dut Ağacı Burulur Dibinde Su Durulur Eller Dilan Dedikçe Benim Boyum Burulur Gel Gel Benim Dilan'ım Ben Yoluna Gurbanım Seni Alır Gaçarım Vermezse Anan Hanım |
![]() |
![]() |
![]() |
Adıyaman Türküleri - Adıyaman Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyaman Türküleri - Adıyaman Yöresi TürküleriAdıyaman-Bilal Ercan-Işık Başel Damın Ardı Tandıram Maşa Vuram Yandıram Gülüm Uykuda Kalmış Kalmıyam Uyandıram Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Kurbandır Bu Can Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Hayrandır Bu Can Damın Ardı Kapkara Gülüm Gel Beni Ara Şaçına Kumlar Dolmuş Tarak Getirem Tara Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Kurbandır Bu Can Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Hayrandır Bu Can Damın Ardı Aşhana Nazlı Yarim Gel Bana Eğer Seni Vermezse Kin Güderim Babana Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Kurbandır Bu Can Di Gel Di Gel Güllü Can Sana Hayrandır Bu Can Adıyaman-Ragıp Binzat-Nida Tüfekçi Bir Mektup Yazdırdım Urfa'lı Kızına, Zalimin Kızı Anam Bakmaz Yüzüme, Anam Duyar İse Vurur Dizine ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() Bir Mektup Yazdırdım Bir Ucu Kara, Künyemiz Geliyor Karakollara, Anam Duyar İse Düşer Yollara ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() Evlerinin Önü Mermer Döseli, Doktorlar Geliyor Anam Eli Şişeli, Üç Gün Oldu Ben Bu Aşka Düseli ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() Adıyaman/Gölbaşı-Mehmet Seske-Mehmet Seske Ay Doğar Aşar Gider Gızlar Maraş'a Gider Bir Elim Yar Koynunda Bir Elim Boşa Gider Hora Da Gelin Ne Diyon Hora Da Gelin Ne Diyon Söylüyom Söylemiyon Daha Da Bana Ne Diyon Karşıdadır Evleri Yayılır Develeri Oturmuş Koyun Sağar Terlemiş Sineleri Hora Da Gelin Ne Diyon Hora Da Gelin Ne Diyon Söylüyom Söylemiyon Daha Da Bana Ne Diyon Su Gelir Daşa Değer Kirpikler Kaşa Değer Yardan Bir Name Gelmiş Azizdir Başa Değer Hora Da Gelin Ne Diyon Hora Da Gelin Ne Diyon Söylüyom Söylemiyon Daha Da Bana Ne Diyon Karşıda Koyun Kuzu Koyuna Verin Tuzu Koyun Neylesin Tuzu Bekâra Verin Kızı Hora Da Gelin Ne Diyon Hora Da Gelin Ne Diyon Söylüyom Söylemiyon Daha Da Bana Ne Diyon Han Işıktır Işıktır Dam Dama Dolaşıktır Çok Nazlanma Kaynana Kızın Da Bana Aşıktır Hora Da Gelin Ne Diyon Hora Da Gelin Ne Diyon Söylüyom Söylemiyon Daha Da Bana Ne Diyon Adıyaman-Mehmet Ali Erdem-TRT Ağla Gönül Yine Bugün Ağlamanın Zamanı Geldi (Vah Vah) Yas Matem Giyip Karaları Bağlamanın Zamanı Geldi (Yar Aman) Di Gel Anam Di Gel Başın İçin Olsun Ağlatma Beni Ah Garalara Bağlatma Beni Felek Bahtıma Gara Dedi Harap Etti Ömrümü (Vah Vah) Gel Kurtar Ecel Bu Canı Gitmek Zamanı Geldi (Yar Aman) Di Gel Anam Di Gel Başın İçin Olsun Ağlatma Beni Ah Garalara Bağlatma Beni Adıyaman-Ragıp Binzat-Emin Aldemir Altın Yüzüğüm Kırıldı (Hey) Suya Düştü Su Duruldu (Hey) Dediler Yarin Geliyor (Hey) İnce Bellerim Kırıldı Tel Tel Tellerine Kurban Olam Dillerine Vay Atımın Da Nalı Yoktur (Hey) Üzerinde Çulu Yoktur (Hey) Gölbaşın Da Yolu Yoktur (Hey) Git Gelemem Emmim Kızı Tel Tel Tellerine Kurban Olam Dillerine Vay Altınlarım Nal Edeyim (Hey) Al Hırkamı Çul Edeyim (Hey) Gölbaşını Yol Edeyim (Hey) Ben Gelemem Emim Kızı Tel Tel Tellerine Kurban Olam Dillerine Vay |
![]() |
![]() |
|