Kayadibi Köyü Hakkında Bilgi Merkez Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayadibi Köyü Hakkında Bilgi Merkez SivasMerkez Kayadibi Köyü - Kayadibi Köyü Hakkında - Kayadibi Köyü Tanıtımı - Kayadibi Köyü Resimleri İlçe: MERKEZ İl: SİVAS Köy Muhtarı: RÜŞTÜ TEMEL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0-346-281 72 78 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 574 İle Uzaklığı: 49 km Tarihi: Kayadibi (bucak merkezi), Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Şarkışla'lı ozan Serdari, Apardı mevkiinde köyün kadınlarına rastlamış ve bu olayı şöyle anlatmıştır; Dinleyin arkadaşlar haber alayım, Bir güzel oturmuş yolun üstüne Ne derdin var ise gel bana söyle, Yol üstüne oturmayın aslı ne? Aldı Kadın: Çıkıp yükseğine yayla yaylatma, İnip aşkın deryasını boylatma, Benim derdim çoktur beni söyletme Yar gurbette yollarını beklerim Aldı Serdari: İkrar verip yare veda edeli, Çekip aşkın katarını yedeli, Kaç yıl oldu senin yarin gideli, Kaç yıl yar yolunu beklersin? Aldı Kadın: Viran oldu ağ sıvalı havlumuz, Meyvede vermiyor çifte selvimiz, Beş seneye idi bizim kavlimiz, On senedir yar yolunu beklerim Aldı Serdari: Serdarim de bu sözüne darıldı, Serimdeki sevdalarım ırıldı, Dünya onun üstüne mi kuruldu, On senedir ne beklersin yolunu? Aldı Kadın: Ben Ayşe’yim yare kurban olurum, Demir çarık giyer yari bulurum, Son encamı yar yolunda ölürüm, Ölenece yar yolunu beklerim Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|