|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, gümüşçevre, hakkında, köyü, sivas, zara |
![]() |
Gümüşçevre Köyü Hakkında Bilgi Zara Sivas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gümüşçevre Köyü Hakkında Bilgi Zara SivasSivas İli Köyleri - Gümüşçevre Köyü Zara - Gümüşçevre Köyü Hakkında Bilgiler - Gümüşçevre Köyü Resimleri Sivas Bilgiler Nüfus 1002 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 58700 Alan Kodu 0346 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Sivas İlçe Zara Gümüşçevre, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Gümüşçevre köyü köklü bir tarihe sahip olup 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri köyün gelenek ve göreneklerini yaşatmak için 1967 yılında bir dernek kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivas iline 87 km, Zara ilçesine 17 km uzaklıktadır ![]() İklim ] Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 artık sayamıyoruz ![]() ![]() ![]() 2007 2 [[2000 1997 1000000 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Abdullah Celep 2004 - Abdullah Celep 1999 - Ömer Sevindirik 1994 - Mehmet Taşova 1989 - Halil Sevindirik 1984 - Muhlis canyakar 1960 - Hüsnü Yüksel 1830 - Kerim Yüksel(padişah 2 ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve 2008 sezonu itbari ile eğitim-öğretime açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|