Bostancık Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bostancık Köyü Hakkında Bilgi Suşehri SivasSivas İli Köyleri - Bostancık Köyü Suşehri - Bostancık Köyü Hakkında Bilgiler - Bostancık Köyü Resimleri Sivas Bilgiler Nüfus 353 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 58610 Alan Kodu 0346 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Sivas İlçe Suşehri Bostancık, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Önceleri ilk bostan yetişimi çok olarak yaygın olduğu için bostancık olmuştur Köyde nüfusun büyük bir çoğunluğunu Ardahan'ın Posof ilçesi Süngülü(Arile) köyünden gelenler oluşturmaktadır Köyün eski ismi ise Müşeknis'tir Posoflular'dan başka Erzurum, Narman, Tortum, Bulancak ve Selanik'liler de vardır![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Sivas iline 143 km, Suşehri ilçesine 8 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 353 1997 312 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mehmet Güler 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ilk okul 5 sınıfa kadar eğitim vermektedir Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köy ortalama 80 hane olup köyde 10 hane selanik muhaciri ayrıca erzurum muhacirleri vardır 1970 yılına kadar köyde ermeni vatandaşlarda vardı köyümüz ilçeye 5 km uzaklıkta olup ulaşımı oldukça rahattır Köyde ayrıca bir kahvehane bir camii bulunmaktadır cami 2005 yılında köylümüzün yardımıyla tekrar dekore edilmiştir Köyde bol sayıda çeşme bulunmakla beraber içme suyu şebekesi de vardır Başlıca geçim kaynakları çiftçilik ve hayvancılıktır Tarıma elverişli geniş arazisi ile beraber hayvanlarını otlatacak geniş meralara sahiptir Köy eğitime büyük önem vermektedir![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|