|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, köyü, mahmutağaçiftliği, sivas, zara |
Mahmutağaçiftliği Köyü Hakkında Bilgi Zara Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahmutağaçiftliği Köyü Hakkında Bilgi Zara SivasSivas Zara Mahmutağaçiftliği Köyü - Mahmutağaçiftliği Köyü Hakkında - Mahmutağaçiftliği Köyü Resimleri - Mahmutağaçiftliği Köyü Tanıtım Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür Tarihi adi üstünde mahmutbey çiftligi ibolar boyundan bir beydir ugruna türküler yakilan ( ölürüm yar ölürüm mahmut bey ben alirim ) ADINI ALMIşTIR İlçe: ZARA İl: SİVAS Köy Muhtarı: CELAL ÇOLAK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0346 826 81 41 Cep Telefonu: YOK Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 60 1997 51 İle Uzaklığı: 78 km İlçeye Uzaklığı: 18 km Rakım: m Sivas Zara Mahmutağaçiftliği Köyüne ait Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Sivas Zara Mahmutağaçiftliği köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|