Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşağıakören, bilgi, hakkında, köyü, sivas, suşehri

Aşağıakören Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşağıakören Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas

aşağıakören köyü bilgiler - aşağıakören köyü resimleri - aşağıakören köyü tanıtım

Aşağıakören, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Koy 1945 de kurulmusturköyün eski adı avren olarak bilinmektedir
Kültür

soğuk ayran çorbası, sıcak yoğurtlu çorba(hamur), pestukan çorbası, fırın kurusu(furunguru), tandır ekmeği, erişte, kışlık kuru yufka, madımak, turşu , turşu kavurması, könbe(hamur işi)

köyümüz folklor açısından çok zengindirilçemizin karadeniz bölgesi iç anadolu bölgesini ve doğu anadolunun bölgesinin kesişme noktasında bulunması köymüze kültürel olarak büyük zenginlik getirmektedirkaradeniz oyunu olarak bilinen HORON köyümüzde oynanmaktadıraynı şekilde HALAY olmazsa olmazımızdırbağlama,davulz urna kemence bır arada bulunmaktadırköyümüzde ve ilçemizde düğünlerimizin olmazsa olmazı CINGILLIM VE ELLİK türküleridir
Coğrafya

Sivas iline 139 km, Suşehri ilçesine 6 km uzaklıktadırsuşehri ilçesinin güneybatısında yer alırkösedağ eteklerine kuruludurköyümüzde ayrıca doğal bir şelale bulunmaktadır
İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir
TURİZM

Köyümüzde tarihi kale ve kalenın bulunduğu bölgede mağaralar görülmeye değer yerlerdir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 177
1997 206

köylülerimiz genel olarak büyük şehirlerde ikamet etmektedirtürkiyenin dağişik sehirlerinde bulunmaktadırlarnufusun büyük bir kısmı İSTANBUL'DA bulunmaktadırköyümüz derneği yine bu şehirde faaliyet göstermektedir
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırayrıca köyümüzde arıcılık da yapılmaktadırköyümüz ALABALIK üretim çiftliği için büyük potansiyele sahiptir
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Hamdi Önen
2004 - Zeki Bulut
1999 - Zeki Bulut
1994 - Zeki Bulut
1989 - İbrahim Akyüz
1984 - Hüseyin Coşkun

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ve aktif olarak eğitim vermektedir Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

kaynak-vikipedi
özgür ansiklopedi

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com