Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, konya, resimlerle

Konya Resimlerle Anlatım

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Konya Resimlerle Anlatım

KONYA RESİMLERLE ANLATIM
Tüm Türkiye ve Konyalı kardeşlerimi candan selamlıyor" Gez Dünyayıda Gör Konyayı" diye Konyamızın nasıl bir medeniyet şehri olduğunu Hz Mevlana sözlerinde dile getiriyorKonyayı hiç görmemiş veya tam gezememiş arkadaşlar için şehrimizin önemli yerlerini sizlere fotoğraflarla tanıtmaya çalışacağım
Mevlananın Yeşil Kubbeli Türbesi ve Türbenin ön kısmındaki giriş bölümündeki havuz kısmıKimi yabancı turist ve yerli halk içine para atar ve dilek tutar
Meram'a yazın gitmenizi tavsiye ederim ve orada Tavus Baba türbesini görmenizi şiddetle öneririmÇok büyük bir Düşünür ve tasavvuf düşünürü olan Tavus Babanın türbesini yabancı ülkelerden gelen turistler çok yoğun olarak ziyaret ediyorlar

Sağ taraf köşeden numaralı yerleri bulabilirsiniz

Kıssadan hisse çıkarmaya gerek yokRehber önümüzde

(Yüzölçümü 38257 km2 (göller hariç)'dirİdari yönden, kuzeyden Ankara, batıdan Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, güneyden, İçel, Karaman, Antalya, doğudan, Niğde, Aksaray illeri ile çevrilidir
Merkez Kampüs Alaadin Keykubat Kampüsüdür3 tane daha ayrı yerleşkesi bulunmaktadırKonyaya Teknik Üniversite kurulma fizibilite çalışmalarına devam edilmektedir
Yani baya zahmetli ama olsunGelenler mutlu bir şekilde düğünü kutlarlar
Daha eskiden çevre köy ve kasabalarda yaşayan insanlar şehir merkezindeki insanların gıda ve çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıkları bu pazarda kadın satıcılar tarafından karşılanırmışGünümüzde bu bayanlar yine vardır ve ticaretlerini yapmaktadırlar
fıkraları ile güldürmüş güldürürkende düşündürerek insanların bazı şeylerden ders almasını sağlamış ünü Dünyaya yayılmış bir ErmişimizdirEn bilinen fıkrası Akşehir gölüne maya çalmaya kalkmasıdır"Ya tutarsa"
Kurban
Hoca, bir sabah firtina sesi ile uyanmisPencereden disari bakmis, ne görsün ?! Kurumasi için ipe astiklari gömlek düsmüyor mu?! Baslamis bagirmaya:
-"Hatun kalk kurban kesmemiz lazim" Sabahin körü neye ugradigini sasiran kadin telasla sormus:
"
- "Gömlegim, gömlegim ipten düstü
- "Gömlek düstü diye kurban kesildigi nerede görülmüs?!"
- "Deme öyle hatun, ya içinde ben olsaydim !! (Az sadaka çok belayi def eder)
Pro-Hitit ve Hititler tarafından MÖ 2000 yıllarında kurulmuş II Selim tarafından Sultaniye olarak isimlendirilmiş, 1868 yılında ilçe olmuş ve 1934 yılında Karapınar adını almışTürkiyenin tek ve en büyük çölü buradadırTürk sinemasındaki çöl sahnelerinin çoğu burada çekilmiştir5000 yıllık meke gölleri ile dünya gözdesi olmuştur

Sille Konya çok eski bir yerleşke olup bizans imparatorluğundan kalma mezar ve kiliseler bulunmaktadırÇok güzel bir piknik alanı ve göl manzarası vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com