|
|
Konu Araçları |
bilgileri, cumhuriyet, ilköğretim, konya, okulu, ortakaraören, seydişehir |
Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seydişehir Konya |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seydişehir KonyaOrtakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konya Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tarihçesi: Kasabamızda ilkokul, cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra (1932), kasaba merkezinde bir evde üç sınıflı olarak açılmıştır 1936-1937 Öğretim yılına kadar bu binada eğitim-öğretim sürdürülmüştür 1936 Yılında kasabada görev yapan öğretmen Ali Ulvi tarafından 6 derslikli bugünkü tarihi okul binası planı çizilip, bina kasaba halkı tarafından yapılmıştır Okulun adı Ortakaraviran İlkokulu olup, çevrede başka okul olmamasından dolayı Aşağıkaraören Köyü, Başkaraören Köyü ve Akkise Kasabası öğrencileri de aynı okulda eğitime devam etmişlerdir 1965 Yılında kasabamızın girişine 8 derslikli okulumuz Ortakaraören Belediyesi önderliğinde, devlet-halk işbirliği ile yapılmıştır Arsası bir vatandaş tarafından vakıf olarak Belediye'ye bağışlanmış olup, arsasını ve taşını Ortakaraören Belediyesi karşılamıştır Aynı yıl okuldan ayrı 8 tuvalet ve okulun arka tarafına müteahhit tarafından ihtiyaç ve sulamalarda kullanılmak üzene su kuyusu yapılmıştır 1966-1967 Eğitim-öğretim yılında tek katlı 8 derslikli olarak eğitim-öğretime başlamıştır 1968-1969 Eğitim-öğretim yılında okul ihata duvarı Belediye tarafından inşa edilmiştir 1975 Yılında tuvaletlerin yetersiz ve sağlıksız olmasından dolayı şu an kullanılmakta olan tuvaletler, devlet tarafından ihale ile yapılmıştır 1978 Yılında okul bahçesinde bulunan akasya ve elma ağaçları sökülerek şu andaki dişbudak, çam ve ladin ağaçları dikilmiştir Okulumuz çeşmesi, 1980'li yıllarda Bektaş Koyuncu tarafından ikisi Bademli Yaylası suyu olmak üzere 6 musluklu, mermerden, şadırvan biçiminde modern tarzda yaptırılmıştır 1980-1981 Eğitim-öğretim yılında her sınıfta geniş tek pencere var iken, üç pencere olmak üzere, şimdiki şekliyle devlet tarafından değiştirilmiştir Aynı yılda okul çatısı, akmasından dolayı komple değiştirilmiştir Okul giriş kapısı önü 1988 yılında sahne olarak kullanılmak üzere, üstü çatılı bir şekilde genişletilerek düzenlenmiştir 1992 Yılında devlet-halk işbirliği ile ikinci kat yapılarak derslik sayısı arttırılmıştır Okulumuz Seydişehir'de ilk taşıma merkezi olup, Aşağıkaraören Köyü ve Başkaraören Köyü öğrencileri okulumuzda eğitim-öğretimlerine devam etmeye başlamışlardır Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / SEYDİŞEHİR Adı: ORTAKARAÖREN CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ORTAKARAÖREN KASABASI Telefon Numarası: 3325851012 Faks Numarası: E-mail Adresi: Web Adresi: - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri: Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul hakkında daha fazla bilgi için |
|