Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kayseri, köyü, yahyalı, yerköy

Yerköy Köyü Hakkında Bilgi Yahyalı Kayseri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerköy Köyü Hakkında Bilgi Yahyalı Kayseri

yerköy köyü bilgileri - yerköy köyü tanıtım - yer köy köyü resimleri

Yerköy, Kayseri ilinin Yahyalı ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün 1400 yıllar da akca hoca tarafından kurulmuşturYERKÖY adını köyün doğusun da ki dağda ki yerbudak ağacın dan almıştırOrta asyadan gelen belirli ailenin yerleşmesi ile oluşmuştur Yerköy de uygulanan projeler dünya bankası toprak reformu arazi toplulaştırması yapılmıştırTarım bakanlığı 4*50 hayvancılık projesiAvrupa birliği eğitim projesiKırsal kalkınma yem fabrikası projesiTarım bakanlığı mera ıslah projesibu projeler başarı ile yürütülmektedir
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur
Coğrafya
Kayseri iline 120 km, Yahyalı ilçesine 10 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 620
2007 621
2000 804
1997 754
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 -
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Bu konu hakkında bilgi verilmemiştir
Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardırBu okul çevre köylerden gelen öğrencileri de okutup pilot okul görevini de üstlenmektedirOkulda her türlü donanım mevcutturLabaratuvar ve bilgisayar dersleri de okutulmaktadırSon derece modern bir şekilde eğitim ve öğretim verilmektedirAyrıca bu köy yahyalı nın en gelişmiş köylerinden biridirYerköy de okuma yazma oranı %100 dürBunu yerel gazeteler bile yazmıştırTarım ve hayvancılık yönünden de oldukça gelişmiş bir köydürKöyün bir futbol takımıda vardırBu takım kayseri genelinde büyük başarılara imza atmıştır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com