|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kayseri, kayserinin, nelerdir, yemekleri, yöresel |
![]() |
Kayseri Yöresel Yemekleri - Kayserinin Yöresel Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri Yöresel Yemekleri - Kayserinin Yöresel Yemekleri NelerdirKayseri mutfağı, Kayseri yemekleri Pastırma ve Sucuk, Kayseri'nin meşhur mantısı (yağ, tepsi, vs) mutlaka tadılmalıdır ![]() Kesme çorba: Malzemeler: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 2 yemek kaşığı kıyma 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça 4 su bardağı su Tuz karabiber ve nane Hazırlanışı: Yumurta, un, tuz ve 1 çay bardağı su ile hamur hazırlanır ve açılır, ince şeritler halinde kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kayseri'nin zengin bir mutfak kültürü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayseri mutfağı ağırlıklı olarak unlu ve etli besinlerden oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() Evlerde en çok tüketilen ve halk arasında "Aşma-karna" tabir edilen yiyecek türü, kesme çorba, erişte ve makarnadan oluşmaktadır ![]() Unlu yiyeceklerden bir diğeri, su böreğidir ![]() ![]() Arabaşı, hem yapılması, hem de yenmesi marifet isteyen bir yemektir ![]() ![]() ![]() Güveç Kayseri'nin en gözde yemekleri arasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() Pehli, sulu köfte, pirinçli köfte, saç kebabı, fırınağzı, karın-mumbar, yağbâri, pöç, kovalama, üzüm yemeği etli ve yumurtalı yemeklerin en ünlüleridir ![]() Tatlılar ise zengin bir çeşide sahiptir ![]() ![]() Bunların dışında Kayseri'nin kendine özgü çok çeşitli yemekleri vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|