Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşehir, kasabası, reis

Akşehir Reis Kasabası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akşehir Reis Kasabası

Akşehir Reis Kasabası

Reis Kasabası Konya ili Akşehir ilçesine bağlı Konya’ya 110 km Akşehir İlçesine 23 km Uzaklıkta şirin bir beldemizdir

Reis Kasabası hane sayısı 950 hane olup, 5056 nüfusa sahiptirBelediyemizin kuruluşu çok eskidir

1955 tarihinde kararnamesi çıkmış 1956 yılında fiilen belediyemiz çalışmaya başlamıştır

Belediye binamız 2004 yılında tadilat yapılmış modern bir yapıya kavuşmuştur

Belediyemiz idari işlerinde bilgisayar sistemi ile Belediyemiz birimleri bilgisayar ağı ile birbirine bağlantılı kurularak halka 8 kadrolu 12 geçici personel ile hizmet vermektedirKasabamızın REİS ismini kesin olmamak kaydı ile Selçuklulardan aldığı bahsediliyor

Kitabedeki ünvanlarından öğreniyoruz ki EMİR YAVAŞGEL Konya Selçuklularının bir baş komutanı idi

Bir savaşta şehit düşerek mi buraya gömüldü, yoksa mütekaitliğini burada geçirirken mi öldü, Reis onun doğduğu yer mi idi

Bu cihetleri şimdilik kesin olarak bilemiyoruz, Emir Yavaşgel olduğu için (REİS) lik Vasfını bu bucağa bırakmış olması çok muhtemeldir

Reis Beldesi kuruluşu Selçuklu döneminde kurulmuş olup, Tam olarak kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir

Kanuni devrinde köyde 92 mükellef erkeğin olduğu ve Kasabamızdaki bir Selçuklu eseri olan Emir Yavaşgel türbesi ile Nasuh Bey çeşmesi çok kıymetli iki Selçuklular döneminden kalan iki abidemizdirBeldemizde bulunan resmi daireler Sağlık ocağı, Tarım kredi Kooperatifi, Reis İlköğretim okulu, Beldemize bağlı Akşehir’de ikamet eden Jandarma Karakolu, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve PTT Acentesi ise Belediyemiz imkanları ile yürütülmektedir

Beldemizde bulunan esnaflar ise 4 adet bakkal, 1 Adet Lokanta 1 Adet Pide Fırını,3 adet Kahvehanemiz, 3 Adet Marangoz, 1 Adet Mobilya Atölyesi,3 adet Demir doğrama atölyeleri ile halkımıza hizmet vermektedir

Beldemizdeki caddeler Emir Yavaşgel, Şeyh Şamil, Nasreddin Hoca, Menderes Caddesi, Mevlana Caddesi , Mehmet Akif Ersoy, Selçuklu Caddesi Caddelerimizdendir

Bu Caddelere bağlı Baki, Çimen, İkbal, Evliya, Buhara, Bosna, Cihangir, Hacı , Cevher, Fatih, Çelebi, Gazi Sokakları bazılarıdır

Yerleşim alanı 750 dekar’dır

Beldemiz sınırları içerisinde organize sanayi kurulmaya yeni başlanmıştır

Beldemizin sulanır tarım arazisi çok kısıtlıdır

Sulanan alan 200 dekar’dır

Bu güne kadar sulama çalışmalarında devletten önemli bir yardım görmemiştir

Kendi ihtiyacını karşılamak amacı ile ekilen sebze bahçeleri ise 300 dekardır

Beldemizde ekilen tarımsal alan ise (Buğday,arpa,nohut, vs) 11500 dekardır

Belediyemizin toplam alanı 15050 dekardır (15050000 m2)

Ekonomik gelirleri olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşır

Tarımda Buğday,arpa,nohut, fasulye ve az miktarda pancar üretilmektedir

Sebze türlerinde ise Vatandaş kendi ihtiyacı kadar yetiştirmektedir

Beldemizin eğitimli vatandaşoranı % 100 dür

Bir ilköğretim okulu bulunmaktadır

20 Öğretmen ile birlikte 350 öğrencisi bulunmaktadır

Lise ve dengi okullardaki eğitim Akşehir ilçesinde yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com