İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdirİç Anadolu Bölgesinin Meyve ve Sebzeleri, İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir, İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Meyveler İç Anadolu Meyveleri İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf) Şeker Pancarı Elma Armut Sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla) Ayçiçeği Badem Patates Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını olumsuz etkilemiştir Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetersiz kalmaktadır Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır Tarım Ürünleri Tahıllar : En önemli buğday ve arpa üretim alanı Konya Ovası’dır Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri takip eder Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır Niğde ve Nevşehir’de üretilir Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından çok elverişlidir Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde özellikle Konya, Eskişehir ve Aksaray’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır |
|