Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahiler, altındağ, ankara, bilgileri, ilköğretim, okulu

Ahiler İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ Ankara

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahiler İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ahiler İlköğretim Okulu Tanıtımı - Altındağ'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Ahiler İlköğretim Okulu Resimleri - Ahiler İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

---Okulumuz Ankara’nın İçaydınlık semtinde bulunmaktadır 1970 yılından önce boş ve çayırlık bir alan olan yerleşim bölgemiz Marangozlar-Keresteciler ve Mobilyacılar sitesinin yapımından sonra hızla nüfus artışına uğradı Bundan dolayı yeni ve modern binalar yapıldı Başlangıçta, memur ve memur emeklilerinden oluşan semt sakinleri, daha sonra esnaf ağırlıklı oldu

---1974 yılında öğretime açılan okul binamız, göç olayının karşısında yetersiz kaldı Okulumuz 3479 metre kare arsa üzerine kurulmuş toplam alanı 2490 metre kare olan iki binadan oluşmaktadır Artan öğrenci sayısına cevap verebilmek için 11 derslikli ikinci bina 1996 yılında hizmete girmiştir

---Şu an okul binalarımızda 17 derslik ve 34 şubede 910 öğrenci, ayrıca 2 derslik ve 4 şube olan ana sınıflarımızda da 70 öğrenci ile ve 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 56 öğretmen, 2 memur, 2 hizmetliden oluşan kadro ile Eğitim ve Öğretim devam etmektedir

---Başlangıçta adı İNÖNÜ İLKOKULU olarak düşünülmüş olan okulumuzun adı daha sonra AYDINLIKEVLER PAZARYERİ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir Ancak 1975 yılında okulumuzun adı AHİLER İLKOKULU ve 1992 yılında da AHİLER İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur Bu isim, merkezi Ankara olan Ahi Türk Devletinin adının yaşatılması için konulmuştur

---Okulumuz, öğretmen-veli-öğrencisiyle Ahilik yani kardeşlik geleneğine uygun olarak eğitim ve öğretime devam ediyor ve edecektir

OKULUMUZUN ADI

---Okulumuzun B Blok bölümünün inşaatına 1974 yılında başlanmış adının İNÖNÜ İLKOKULU olması düşünülmüş daha sonra da vazgeçilerek AYDINLIKEVLER PAZARYERİ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir

---13 EKİM İLKOKULUNDAN bir müdür yardımcısı vekâleten atanmış ayrıca aynı okuldan 15 öğretmen görevlendirilmişse de o yıl okulumuz eğitim öğretime başlayamamıştır

---Bu nedenle okul binamız 1975 yılı haziran ayına kadar boş kalmıştır

---Bu tarihte okulumuza bir asil müdür atanmış ve PAZARYERİ İLKOKULU olarak açılışı yapılmıştır Ancak Aralık 1975 tarihinde okulumuzun adı bir kez daha değiştirilerek AHİLER İLKOKULU olmuştur Ağustos 1992 Tarihinde Okulumuz AHİLER İLKÖĞRETİM OKULU’NA dönüştürülerek 2 kademeye de öğrenci alınmıştır

---Okulumuzun adı ahilik teşkilatından ve bu esnaf loncasının kurucusu olan AHİ TÜRK DEVLETNİN adının yaşatılması düşünülmüştür Bu devletin merkezi Ankara idi Ahi Evran Anadolu’yu Türk–İslam düşüncesine açan Horasan erenlerinden olup Anadolu’da Türk birliğinin kurulmasında, geliştirilmesinde ve yaşatılmasında etkili bir isim olmuştur Bu düşünce ve felsefe doğrultusunda iş tutan zanaat la uğraşanları bir araya getiren ve aralarında iş birliği ve dayanışmayı amaçlayan Lonca sistemine Ahilik (Kardeşlik) adı verilmiştir

Vizyonumuz

Okulumuzda başarının arttırılması ve öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin

Okulumuzda katılımcı ve özgüveni gelişmiş öğrenciler olsun

Tüm veliler ve öğrenciler okul kaynaklarının öğrenciler yararına kullanılacağını bilsin

Okulumuzdaki eğitimciler başarının arttırılması için işbirliği içinde bulunmanın önemini kavrasınlar

Okulumuzda teknolojik araç gereç eksikliği giderilsin

Okulumuzda başarıya ulaşmak için herkes daha verimli ve daha çok çalışsın

Okulumuzdaki öğretmenlerin eğitim ihtiyaçları giderilsin

Misyonumuz

AAABiz bütün öğrencilerin başarılarını arttırmak, onların bilgili, becerikli, kendine güvenen, sorumluluklarını bilen, katılımcı bireyler olarak eğitim almalarına fırsat tanımak, toplumun gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, modern, yenilikçi, teknolojiyi kullanan ve ondan yararlanan bireyler kazandırmak için varız

Ahiler İlköğretim Okulu Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ahiler İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ahiler İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ahiler İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ahiler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: AHİLER İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Çağdaş Sk No:111 AEvler/Ankara

Telefon Numarası: 3123162013

Faks Numarası: 3123185585

E-mail Adresi :288168@mebgovtr

Web Adresi: Ahiler İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com