|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| altındağ, ankara, atatürk, bilgileri, ilköğretim, okulu |
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtımı - Altındağ'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında ![]() Kurumun Tarihçesi : Okulumuzun temeli ATATÜRK ‘ün emirleri ile Mimar Mukbil TAŞ tarafından 1924 yılında atılmıştır Zamanın parasıyla Özel İdare tarafından 60 000 tl harcanarak 1925 yılında öğretime açılmıştır![]() Binanın biri Latife Hanımın adına kız ilkokulu diğeri de Gazi ilkokulu adına erkek örenciler okumuşlardır Daha sonra kız ve erkek öğrenciler birleştirilmiş, okulların adı gazi 1 ve gazi 2 ilkokulu adı ile öğretime devam etmişlerdir![]() ![]() Mustafa Kemal’e ATATÜRK soyadı verildikten sonra Atatürk 1 , Atatürk 2 adını almışlardır 1960 yılından sonra doğu kısmındaki bina (şimdiki B blok) Atatürk ilkokulu batı kısmındaki bina (şimdiki A blok) ise Atatürk Ortaokulu olarak ikiye ayrılmışlardır Okulun ilk müdürü Mithat Mengü'dür Atatürk Ortaokulu 1977 yılında öğretime kapatılmıştır Sadece ilkokul olarak hizmete devam etmiş Daha sonra 29/09/1986 yılında diğer binada Atatürk Ortaokulu olarak eğitime ve öğretime başlamıştır 1987 yılında B bloktaki Atatürk İlkokulu kapatılarak IX Akşam Sanat Okulu olmuştur 1997 yılından sonra her iki bina ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir Okulumuzun ilk kurucusu ve müdürü Süleyman Serdaroğlu'dur![]() ![]() Kurum Olarak Vizyonumuz; · Atatürk’ün kurdurduğu bir okul olarak, eğitim-öğretim alanındaki başarılarıyla, sosyal etkinlikleriyle göz önünde olan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmak ![]() Atatürk İlköğretim Okulu Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrKurum Olarak Misyonumuz;Öğrencilerimizi, teknolojiyi kullanan, kendisiyle barışık, hoş görü ve öz güvenli bireyler olarak, Atatürk İlkeleri doğrultusunda yetiştirmek ![]() Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim alanında var olmak ![]() Türk toplumunun milli ve ahlaki değerlerini önemseyen insanlar yetiştirmek için varız ![]() Öğrencilerimizin severek geldiği bir okul ortamı hazırlamak için varız ![]() afları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / ALTINDAĞ Adı: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Anafartalar Cd Eski Adliye Yanı Ulus Alt Ank![]() Telefon Numarası: 3123113766 Faks Numarası: 3123114757 E-mail Adresi :altindagataturkio@gmail comWeb Adresi: Atatürk İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|
|