Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, çankaya, ilköğretim, okulu, talatpaşa

Talatpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Çankaya Ankara

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Talatpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Çankaya Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Talatpaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Ankara Çankaya'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Talatpaşa İlköğretim Okulu Resimleri - Talatpaşa İlköğretim Okulu Hakkında

Okulumuz 1970 yılında, baraka halinde, beş derslikli olarak eğitim öğretime başlamıştır 1975 yılında 8 derslikli ana bina yapılmıştır Daha sonra derslik sayısı 13' e çıkarılmıştır artan nüfus sonucunda bu bina ihtiyaca cevap vermediğinden 1997 yılında 25 derslikli olarak şuanki binası yapılmıştır 2009 yılında okulumuz bahçesine halı saha yapılmıştır Okulumuzda şuan için tekli eğitim vardır

Okulumuz adını Osmanlı sadrazamlarından meşhur Talatpaşa'dan dolayı almıştır

Talat Paşa (1874-1921)

Mehmet Talat Paşa (1874-1921) İttihat ve Terakki kurucularından ve önde gelen siyasetçilerindendir Meclis Vekilliği, Dahiliye Nazırlığı, Posta Vekilliği ve 1912'de Sadrazamlık yapmıştır

Talat Paşa, 1874 yılında Edirne'de doğdu İlk öğrenimini Vize ilçesinde yaptı Edirne Askeri Rüştiyesini bitirdikten sonra Edirne Posta ve Telgraf idaresinde katiplik, Alyans İsrail Mektebi'nde Türkçe öğretmenliği görevlerinde bulundu Çok genç yaşlarda siyasetle ilgilenmeye başladı, Sultan İkinci Abdülhamid Han’a karşı mücadele eden jöntürklerin çalışmalarına katıldı Bir süre sonra tutuklandı Selanik'te Posta ve Telgraf Müdürlüğünde memurluk ve başkatiplik yaptı

İttihat ve Terakki Fırkası adını alan Osmanlı Hürriyet Cemiyeti'ni kurdu Selanik’te mason locasına girdi Masonların ve onlar arasındaki yahudi ve Sabetaycı dönmelerin etkisini İttihad ve Terakki örgütlenmesi için kullandı İttihad ve Terakki kışkırtıcılığını geniş alanlara yaydı İki defa İstanbul'a giderek İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin şubesini kurdu ve teşkilatlandırdı

İkinci Meşrutiyet'in ilanında milletvekili oldu Hüseyin Hilmi Paşa kabinesinde İçişleri Bakanlığı’na getirildi, Babıali Baskını’nı düzenleyenler arasında yer aldı Edirne'nin Bulgarlar tarafından ele geçirilmesinden sonra ordunun harekete geçerek şehri geri almasından sonra Bulgarlarla İstanbul'da yapılan barış görüşmesini birinci delege olarak katıldı 1917 yılında sadrazamlığa yani başbakanlığa getirildi

Birinci Dünya Savaşı'ndan çekilen Rusya ile Breslitowsk'da yapılan barış antlaşmasına Osmanlı Devleti adına katıldı Temmuz 1918'de sadrazamlıktan ayrıldı Birinci Dünya Savaşı'nın Osmanlı Devleti için büyük bir yenilgi ile sonuçlanmasından sonra Ahmed İzzet Paşa'ya bıraktığı mektupta, millete karşı hesap vermek üzere geri geleceğini, gerekirse mahkemeye de çıkacağını bildirerek ülkeden ayrıldı

15 Mart 1921'de bir Ermeni tarafından Berlin'de öldürüldü ve Berlin'deki Türk Mezarlığına gömüldü 1943'te kemikleri İstanbul'a getirilerek Şişli'de Hürriyet-i Ebediye tepesinde toprağa verildi Talat Paşa'nın Meşrutiyet ve I Dünya Savaşı yıllarını ele alan anıları ölümünden sonra "Talat Paşa'nın Hatıraları"(1958), "Talat Paşa'nın Anıları" (1986, 1990) adı altında yayımlandı

Talatpaşa İlköğretim Okulu Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Talatpaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Talatpaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Talatpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Talatpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: TALATPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: CEVİZLİDERECAD NO:96BALGAT/ANK

Telefon Numarası: 3124766623

Faks Numarası: 3124766623

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: Talatpaşa İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com