|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| altındağ, ankara, beyazıt, ilköğretim, okulu, yıldırım |
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Altındağ Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Altındağ AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu  Tanıtımı - Altındağ'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Resimleri - Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZ Yıldırım Beyazıt İlkokulu 1953–1954 yıllarında eğitim öğretime açılmıştır İlk yıllarda bahçede kurulan barakalar da çalışmalar sürdürülmüştür![]() İçinde bulunduğumuz bu bina önce Yıldırım Beyazıt Ortaokulu olarak yapılmış, 1958 yılında yine aynı adla liseye dönüşmüştür Bir yıl sonra şimdiki lise binası yapılıp lise yeni binasına geçince bu bina ilkokulumuza devredilmiştir![]() 1959 yılından 1962 yılına kadar 3 yıl ilkokul olarak kullanılan bu bina, daha sonra üçlü öğretimle hem ilkokul hem ortaokul olarak kullanılmıştır 1966–1967 eğitim öğretim yılında ortaokul şimdiki Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi olan binaya taşınınca, yeniden sadece ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır 1994–1995 eğitim öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim okulu olmuştur![]() Şimdiki Yıldırım Beyazıt Lisesi binası okulumuz adına, okulumuz binası ise lise adına tapuya kayıtlıdır Daha önce iki katlı yapılan okulumuz 1969 yılında yapılan üçüncü katla şimdiki halini almıştır![]() Okulumuz eğitim öğretime başlayalı 53 yıl olmuştur Bu 53 yıl içinde okulumuzdan yaklaşık 10 000 öğrenci mezun olmuştur Ayrıca 365 kişi okul dışı (ilkokul) bitirme sınavından mezun olmuştur Okulumuzda açılan okuma yazma seferberliği kurslarına 700 kişi katılmış, bunlardan 34 kişi ilkokul diploması almış, diğerleri ise okur-yazar belgesi almaya hak kazanmışlardır![]() Okulumuzda bugün 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 10 branş öğretmeni, 15 sınıf öğretmeni ve 2 ana sınıfı öğretmeni görev yapmaktadır Halen 11 sınıf sabahçı 11 sınıf öğlenci olmak üzere ikili öğretim yapılmaktadır Ana sınıfımız 27 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir![]() Okulumuzun atletizm alanında Türkiye çapında birincilikleri, ilimiz ve bölgemiz yarışmalarında ise sayısız başarıları vardır ![]() 2000-2001 öğretim yılında bodrum katına 1 işlik, 1 laboratuar ve 1 derslik açılmıştır ![]() Okulumuz adını büyük Türk kumandanı Yıldırım Beyazıt’ın Timur ile yapmış olduğu 1402 Ankara savaşından ordugahını kurduğu topraklar üzerinde bulunduğundan, çevredeki bütün kuruluşların ve semtin adı Yıldırım Beyazıt olarak geçmektedir Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / ALTINDAĞ Adı: YILDIRIM BEYAZIT İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Babür Caddesi No:26 Telsizler Telefon Numarası: 3123165908 Faks Numarası: 3123165908 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|
|