Aksaray Türküleri - Aksaray Yöresi Türküleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aksaray Türküleri - Aksaray Yöresi TürküleriAksaray Türküleri - Aksaray Yöresi Türküleri - Aksaray Yöresine Ait Türküler Yaylalar İçinde Erzurum Yayla-2 Aksaray/Baymış Köyü-Bayram Çalışkan-Muzaffer Sarısözen Yaylalar İçinde Erzurum Yayla Şehirler İçinde Efem Konya'dir Konya Vuruldu Osman'im Şen Olsun Dünya Yandım Mapushane Yandım Senin Elinden Çıkar Çıkar Parmaklıtan Bakarım Konya Seni Ateşlere Yakarım Bir Gün Olur Ben Murada Çıkarım Yandım Mapushane Yandım Senin Elinden Sıra Sıra Kazanlar Aksaray-Ahmet Gürses-Muzaffer Sarısözen Sıra Sıra Kazanlar (Gelin Gelin) Kara Yazı Yazanlar (Aman) Cennet Yüzü Görmesin (Gelin Gelin) Aramızı Bozanlar (Aman) A Benim Nazlı Yarim Aman Çorbası Tuzlu Yarim Git Daldan Kiraz Deşir (Gelin Gelin) Dibinde Kahve Pişir (Aman) Her Kahveyi İçtikçe (Gelin Gelin) Beni Aklına Düşür (Aman) A Benim Nazlı Yarim Aman Çorbası Tuzlu Yarim Elma Attım Alıca (Gelin Gelin) Bir Kuş Vurdum Delice (Aman) Ben Bir Yeni Yar Sevdim (Gelin Gelin) Gözleri Sürmelice (Aman) A Benim Nazlı Yarim Aman Çorbası Tuzlu Yarim Güvercinim Süt Beyaz Aksaray/Ortaköy-Emel Demiryürek-Belkıs Akkale Güvercinim Süt Beyaz Gine Geldi Bahar Yaz Gurban Olam Allah'ım (Da) Seveni Sevene Yaz (Ninna Ninna) Ah Ninnayı Ninnayı (Da) Gel Oynayı Oynayı (Ninna Ninna) Aslan Gibi Yarim Var (Da) Satın Alır Dünyayı (Ninna Ninna) Yük Üstünde Bulgurum Oğlan Sana Vurgunum Çek Elini Elimden (De) Arpa Yoldum Yorgunum (Ninna Ninna) Ah Ninnayı Ninnayı (Da) Gel Oynayı Oynayı (Ninna Ninna) Aslan Gibi Yarim Var (Da) Satın Alır Dünyayı (Ninna Ninna) Teşte Koydum Teleme Kaşın Benzer Kaleme Uğrun Uğrun Severdim (De) Sen Duyurdun Âleme (Ninna Ninna) Ah Ninnayı Ninnayı (Da) Gel Oynayı Oynayı (Ninna Ninna) Aslan Gibi Yarim Var (Da) Satın Alır Dünyayı (Ninna Ninna) Yük Üstünde Sarımsak Bir Ay Bâri Sarılsak Pusulalar Geliyor (Da) Güle Güle Ayrılsak (Ninna Ninna) Ah Ninnayı Ninnayı (Da) Gel Oynayı Oynayı (Ninna Ninna) Aslan Gibi Yarim Var (Da) Satın Alır Dünyayı (Ninna Ninna) Dam Başında Oturur Aksaray/Ortaköy-Emel Demiryürek-Belkıs Akkale Dam Başında Oturur, Çıkmış Kapı Süpürür ![]() Senin O Bakışların, Beni Bir Gün Bitirir ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Oturmuş Oya Örer, Sokuda Bulgur Döver ![]() Dönüşte Bakmıyordu, Çoktan Unutmuş Meğer ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Entarim Var Ekleme, İçinden İlikleme ![]() Beni Sana Vermezler, Boş Kapıyı Bekleme ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Beyaz Fesli Esmer Aksaray/Baymış Köyü-Bayram Çalışkan-Muzaffer Sarısözen Beyaz Fesli Esmer (Amman Amman) Sensin Benim Bi Danem (Amman Amman) Kekillerin Nişte Nişte (Amman) Aklım Alan Bi Danem Sensin Bu İşte |
|
|
|