Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aksaray, bilgileri, cumhuriyet, ilköğretim, merkez, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aksaray

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aksaray

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulun ilk binası bugünkü Aksaray Lisesi bahçesinde subyan mektebidir 1920 tarihinde icra vekilleri heyeti kararı ile Kılıçaslan ibtidaisi adını almıştır Cumhuriyetin İlanına kadar bugünkü yerinde bulunan Rüştüye Mektebi (Ortaokul ) inde eğitim ve öğretime devam etmiş Aksaray Lisesi ana binasının yaptırılm asıyla buraya taşınmış, "CUMHURİYET MEKTEBİ " adını almıştır(1924 ) 1932 yılına kadar şimdiki yerinde bulunan Rüştiye Mektebi Aksaray Ortaokulu geçici olarak iki defa taşınmış eğitim ve öğretim hayatına devam etmiştir Eski okul ,1981 yılında bir yangın sonucu tahrip olup yıkılınca 1985 yılında Aksary Lisesi karşısında 2 katlı 12 derslikli , 2 idare odası bir öğretmen odası bulunan yani bir bina yapıldıÖğrenci artışları nedeniyle işlikler sınıfa çevrilip 16 dersliğe çıkarılmıştır Yapılan bu yeni binada artan öğrenci talebini karşılamayınca yerine 1997-1998 Eğitim -Öğretim yılında yeni bir ek bina yapma gereği hissedilmiş ve dönemin Valisi M CAHİT KIRAÇ ın girişimleri ile İl özel İdare tarafından 23051997 tarihinde okul bahçesinde 24 derslik bir binanın temeli atılmış ek bina 06111997 tarihinde tamamlanarak hizmete açılmıştır 1997 -1998 yılında ilköğretim okuluna dönüştürülen okul çift öğrenim yapmaktadırYaklaşık 8 yıl eğitim-öğretim hayatını sürdüren okul11/09/2005 tarihinde ilimiz Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş'un girişimleri ve gayretleriyle Çerdiğin Mahallesinde 24 derslikli ve 4 katlı yeni yerine taşınmıştır

İlimizin en büyük ilköğretim okulu olup çağın teknolojilerinden yararlanmak için azami gayret gösterilmiştir Sınıfların geneline projeksiyon ve bilgisayar sistemi kurulmuşturOkulumuzda 15 bilgisayarlı bilgi teknolojisi sınıfı bulunmaktadır Bilgi teknoloji sınıfında yaklaşık 40 öğrenci bir derste bilgisayar ortamında ders yapabilmektedir Dört katlı 24 derslikli okulumuzda tüm öğrencilerin yararlanabileceği kütüphane, bilgisayar laboratuarı ,çoklu ortam sınıfı, ingilizce sınıfı, iki fen laboratuarı, iş teknik atolyeleri, spor odası, öğretmen odası, iki idare odası, memur ve hizmetli odası mevcuttur 2010-2011 yılı itibariyle okulumuzda 896 kız 952 erkek toplam 1848 öğrenci eğitim öğretim yapmaktadır 1 Müdür, 1 MdBaşyardımcısı 3 MdYrd olmak üzere Toplam 66 öğretmeni 2 hizmetli 2 memuru bulunmaktadır Ayrıca okul bünyesinde 6 sınıfta 150 öğrencili anasınıfı bulunmaktadır

Okulumuzda Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar okul müdürü olarak çalışan kişiler

1- Osman Nuri Bey
2- Giritli Hasan bey
3- Nevşehirli Osman Bey
4- Kuddisi ÇATLI
5- Mehmet DAĞ
6- Nail SEVİNDİ
7- Muzaffer AY
2010 yılından bu yana Emel ÇAĞLAR okul müdürü olarak görev yapmaktadır

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 382 2131270
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Çerdiğin Mahallesi 1065 Sok No:1
Okulun Web Adresi: http://wwwaksaraycumhuriyetilkogreti mk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 573190@mebk12tr - merkezcumhuriyet@hotmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com