Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, halvane

Halvane (Cerkez)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halvane (Cerkez)



1 adet yumurta

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 pk yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Alabildiği kadar un


Yapılışı:


Bir kaba yumurta akı ılık süt tuz şeker ve yaşmayayı alıyoruz Elimizle mayayı süte yediriyoruzArdında alabildiği ladar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamur kabarana kadar (30 dk)üstü kapalı olarak bekletiyoruz Kabaran hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp saç örgüsü şeklini veriyoruz Üzerlerine yumurta ve isteğe göre susam sürüyoruzYağladığımız fırın tepsisine dizip 250 derece fırında üzerleri kızaran kadar pişiriyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.