Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karadeniz, mücveri, pazı, pezik

Pezik (Pazı) Mücveri (Karadeniz)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pezik (Pazı) Mücveri (Karadeniz)






Malzemeler : 2 bağ pezik (pazı), 2 adet soğan, 2 fincan pirinç, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz-karabiber-nane



Yapılışı : Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince doğranıp haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar) Süzülür, üzerine biraz soğuk su gezdirilir Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak derince bir kaba alınır İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır Tavaya bir miktar sıvıyağ koyulup, kızdırılır Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm) yayılır Kızartma işlemi yaparken tava yaş yavaş sallanmalıdır Bir tarafı kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer taraf kızartılır Hafifi soğuduğunda dilimlere ayrılarak servis edilir(bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilinir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.