![]() |
Aydın'dan Yuvarlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aydın'dan YuvarlamaYUVARLAMA ( AYDIN ) MALZEMESİ : 1 kg ![]() 150 gr tereyağı, 2 baş orta büyüklükte soğan, 250 gr yoğurt, 2 Adet yumurta, Karabiber,tuz,kırmızı biber, Biraz un 2 ![]() ![]() YAPILIŞI : 1 kg kıymanın içine rendelenmiş soğan,karabiber,tuz,yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulur ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerenin içinde tereyağı iyice eritilerek,salça,tuz,kırmızı biber ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() NOT : Yuvarlamada kullanılan su haşlanmış etlerden oluşan et suyundan ,içine biraz da kaynamış nohut atılarak yapılırsa,lezzeti çok daha güzel oluyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|