İzmir'in Meşhur Kumrusu |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir'in Meşhur KumrusuİZMİR’İN MEŞHUR KUMRUSU MALZEMELER 5 Su bardağı un, 1 paket kuru maya 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker Alabildiği kadar ılık su 1 kase susam Sucuk,salam,kaşar peyniri Sivri biber ve domates HAZIRLANIŞI : Karıştırma kabının içine unu alın,Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip kırıştırınDaha sonra sütü,sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayınHamurlara kumru şekli verip,üzerine su sürerek susama bolca bulayınBu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırınDaha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirinİlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesinIzgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları,biberleri içine yerleştirinKaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirdiğiniz kumrunun yemeye doyumu olmuyorAfiyet olsun |
|