Kara Lahana (Pancar) Diplesi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Lahana (Pancar) DiplesiPancar Diblesi: Malzeler : 2 bağ Pancar (kara lahana), 3-4 adet orta boy soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 su bardağı pirinç, tuz-karabiber Yapılışı : Pancar temizlenip yıkanır İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır Ocaktan alınarak süzgeçten süzülürSoğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilirTuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir |
|