Menevcen (Melevcen, Melovcen, Diken Ucu) Kavurması (Karadeniz) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Menevcen (Melevcen, Melovcen, Diken Ucu) Kavurması (Karadeniz)Malzemeler: 1 kg merevcen / 2 baş soğan 1 kaşık tereyağı / 1 adet domates / tuz / maydonoz Hazırlanışı: Merevcenler bol su ile yıkandıktan sonra kaynayan su ile haşlanır Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranır İnce kıyılmış soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur İyiye sıkılmış merevcenler kavrulmuş soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pişirilir servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir |
|