Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diken, karadeniz, kavurması, melevcen, melovcen, menevcen, uçu

Menevcen (Melevcen, Melovcen, Diken Ucu) Kavurması (Karadeniz)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menevcen (Melevcen, Melovcen, Diken Ucu) Kavurması (Karadeniz)






Malzemeler:


1 kg merevcen / 2 baş soğan 1 kaşık tereyağı / 1 adet domates / tuz / maydonoz


Hazırlanışı:


Merevcenler bol su ile yıkandıktan sonra kaynayan su ile haşlanır Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranır İnce kıyılmış soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur İyiye sıkılmış merevcenler kavrulmuş soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pişirilir servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.