![]() |
Buda Misket Çorbam... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buda Misket Çorbam...keşke fırsatım olsaydıda çotoğraflarınıda çekebilseydim o zaman daha can alıcı olurduama idare edin artık tariflerle bu çorbayıda akşam yaptım çoğu kişi biliyordur eminim ama güzel lezzetli bir çorba oluyor ![]() ![]() kullanılacak malzemeler: -yoğurt -un -tereyağ -yumurta -kıyma -bulgur -soğan -tuz -karabiber -nane hazırlanışı: -önce misketlerimizi hazırlıyoruz bunun içinde kıymayı bir kaba alıyoruz üzerine biraz ince bulgur koyuyoruz(ince bulguru daha önceden başka bir kapta içine kaynar su koyup az bir müddet bekletiyoruz)daha sonra soğan rendeliyoruz son olarak tuzunu karabiberini ve nanesini koyuyoruz bu karışımı güzelcene yoğurduktan sonrada minik mnik nohut büyüklüğünde yada çok az daha büyüğü şeklinde toparlaklar haline getiriyoruz -bir tencereye yoğurdu ,unu ,yumurtayı,alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz sonra üzerine suyu ilave edip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabilirriz birde kaynamaya başladığında hazırladığımız topalakları içine ilave ediyoruz son olarakta tuzunu ilave ediyoruz böyle bir müddet kaynatıyoruz -böylece çorbamız hazır dileğe göre içine pişmiş nohut varsa ilave edebilirsiniz birde üzerine tereyğ kıydırıp nane koyabilirsiniz yada tereyağa az salça ekleyip öylede koyabilirsiniz afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|