|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anekdotlar, hikaye, ilgiç, osmanli, tarihinden |
![]() |
Osmanli Tarihinden İlgiç Hikaye Ve Anekdotlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanli Tarihinden İlgiç Hikaye Ve AnekdotlarÖncelikle Adminlerimden bu konyu sabitlemesini istiyorum çünkü bu yazı dizisi olacaktırdır tabi beğenilirse ![]() Alıntıdır bir kitapdan Denme yayınları: yegane rey sahibi sensin ne yazık ki vezir olamamışsın Türk ordusu dötr aylık bir yürüyüşten sonra nihayet Çaldıran Ovası'na gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sizin fikriniz nedir?" diye sorunca,Piri Mehmed Paşa şöyle cevap verdi: "Akıncıların bir kısmı Kızılbaştır ![]() ![]() ![]() ![]() "İşte yegane rey sahibi bir adam, ne yazık ki vezir olamamış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanli Tarihinden İlgiç Hikaye Ve AnekdotlarNe kadar utandığımı bilemzsiniz çünkü cine periye yorum yazanlar bunu hüçe saymışlar pes doğrusu biri ejder biri yılandır Fatih Sultan Mehmed,İstanbul'u muhasara ederken,Galata'da bulunan Cenevi<zliler devamlı huzursuzluk çıkartıyorlardı ![]() ![]() "Bizans bizim için ejderdi,fakat Ceneviz ise bir yılandır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanli Tarihinden İlgiç Hikaye Ve Anekdotlardevam ediyoruz sabitlermisiniz lütfen adminlerim bu konuyu ben hisarı ne ideyim Fatik Uzun Hasan üzerine yürüyırdu ![]() "Devletlü Sultanım,hele şu Şebinhisar'ı alalım,ümittir ki düşman üzerimize gelir , onunla da hesaplaşırız ![]() "Hey Mahmud,ben Hisar'ı ne ideyim,ben düşmana geldim düşamanı bukun ![]() |
![]() |
![]() |
|