Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anekdotlar, hikaye, ilgiç, osmanli, tarihinden

Osmanli Tarihinden İlgiç Hikaye Ve Anekdotlar

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öncelikle Adminlerimden bu konyu sabitlemesini istiyorum çünkü bu yazı dizisi olacaktırdır tabi beğenilirse
Alıntıdır bir kitapdan
Denme yayınları:

yegane rey sahibi sensin ne yazık ki vezir olamamışsın
Türk ordusu dötr aylık bir yürüyüşten sonra nihayet Çaldıran Ovası'na gelmiştiŞah İsmail birkaç günden beri Çaldıran'a gelmiş ve savaş nizamı almıştıÇaldıran'a gelen Türk ordusu o gece Yavuz'un başkanlığında bir divan yaptıDianda bir tek fikir görüşülecektiBu fikir de "yarın şafakla savaşa girilsin mi,yoksa birkaç gün istirahattan sonra mı girilsin idi"Divanda bulunanların çoğu birkaç gün istirahattan sonra savaşa girilmesini tavsiye ettilerPadişah,bir köşede oturmuş ve hiçbir fikir beyan etmeyen Defterdar Piri Mehmet Çelebi'ye hitaben:
"Sizin fikriniz nedir?" diye sorunca,Piri Mehmed Paşa şöyle cevap verdi:
"Akıncıların bir kısmı KızılbaştırBütün dikkatimize rağmen ordu içinde Şii casuslar vardırSvaş bir yürek işidir ve asla da yorgunlukla alakası yokturBana kalırsa şafakla baber savaşa girmeliyiz"Yavuz bu sözlerden çok hoşlanmış ve şöyle demişti:
"İşte yegane rey sahibi bir adam, ne yazık ki vezir olamamışBana böyle bir defterdar değil,böyle bir vezir lazım"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ne kadar utandığımı bilemzsiniz çünkü cine periye yorum yazanlar bunu hüçe saymışlar pes doğrusu

biri ejder biri yılandır
Fatih Sultan Mehmed,İstanbul'u muhasara ederken,Galata'da bulunan Cenevi<zliler devamlı huzursuzluk çıkartıyorlardıDevlet adamları Cenevizlilere neler yapılması kendisine sorduklarında,IIMehmed şöyle cevap vermişti:
"Bizans bizim için ejderdi,fakat Ceneviz ise bir yılandırŞimdi biz,ejderi ezmek için yılanı uykuda tutmalıyızEjder yok edildikten sonra,yılanın başına vuracak hafif bir darbe ile onu yok etmek mümkündür"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

devam ediyoruz sabitlermisiniz lütfen adminlerim bu konuyu

ben hisarı ne ideyim
Fatik Uzun Hasan üzerine yürüyırduŞebinkarahisar Kalesi'ne gelince Sadrazam Fatih'e:
"Devletlü Sultanım,hele şu Şebinhisar'ı alalım,ümittir ki düşman üzerimize gelir , onunla da hesaplaşırız"dediğinde,Fatih şöyle cevap verdi:
"Hey Mahmud,ben Hisar'ı ne ideyim,ben düşmana geldim düşamanı bukun"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com