Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, görünmez, yerde

Görünmez Adam Her Yerde!

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Görünmez Adam Her Yerde!

PEKIN - Çin Shandong doğumlu ve sanat eğitimi almış olan 36 yaşındaki Liu Bolin, şehri kamuflaj nesnesi olarak kullandığı fotoğraf çalışmalarıyla dikkat çekiyor Çinli sanatçı Liu Bolin bu çalışmaları zannedildiği gibi Photoshop'la değil, insanları bulundukları mekana kamufle olacak şekilde boyayarak yapıyor Telefon kulübesinde, otobüs durağında, apartman önünde ve akla gelebilcek her yerde -ne ışık hilesi ne de bilgisayar numarası kullanarak-"Okuldan mezun olduktan sonra kendime göre bir iş bulamadım Sonra da toplumda bir yerim olmadığını ve işe yaramaz biri olduğumu farkettim Yaptığım bu çalışmalara, varolduğumuzu sandığımız bu dünyada aslında olmadığımızı anlatmak için başladım" dedi Hükümet karşıtı olan Liu, sessiz bir protesto içinde olduğunu, Çin'de sanat yapmanın çok zor olduğunu ve sanat stüdyosunun devlet yetkilileri tarafından kapattırıldığını belirtti ve "Benim çalışmalarım bir tür hatırlatma Yaşadığımız toplumun aslında neye benzediğini ve ne tür problemlerin olduğunu hatırlatmak asıl amacım" dedi İnsanların gizlendiğini, kaybolduğunu ve giderek silikleştiğini savunan sanatçı, insanların bukalemun gibi, arka plan ile bütünleşmeye başladığını söylüyor Mao döneminden çok sonraları doğmuş olan Bolin, bir yanıyla böylesine materyalist bir dünyada olmaktan memnun olduğunu söylüyor Kişisel özgürlüklerin daha çok olduğu bu çağda, etrafındaki dünyayla bir olmayı, onu çevreleyen dünyada kaybolmayı tercih edebiliyor Saklanırken, aslında insanın artık saklanacak yeri kalmadığını gösteriyorSanki görünmez adam varmış gibi çalışmalar yapan sanatçı, şimdiden meraklıklarına ulaşmaya başladı bile 2001 yılında Shandong Sanat Enstitüsü’nden mezun olan ve Pekin'de yaşayan sanatçı, (GAZETEPORT/YAŞAM )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com