![]() |
S.O.S Un Anlami İlginç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() S.O.S Un Anlami İlginçÇok kişi S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : yorumla ![]() Tamamen telgraf zamanından kalmadır ve gemilerde de yakın zamana kadar telsiz telgraf kullanılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() İmdat çağrısının çok kolay akılda tutulabilmesi için 1908'de üç çizgi, üç nokta, üç çizgi olan S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filmlerde görmüşsünüzdür ![]() ![]() ![]() Hiç dikkat ettiniz mi, filmlerde telsizle konuşan her kişinin ismi hep 'Roger' (rocır) dır ![]() ![]() ![]() Nasıl bizde telefonda harfleri söylemek için Ankara'nın 'A'sı, Bursa'nın 'B'si denilirse Roger kelimesi de İngilizce'de 'R' harfinin tanımı için kullanılır, yani Roger'in 'R'si denilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
S.O.S Un Anlami İlginç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() S.O.S Un Anlami İlginçson paragrafın yanlış,gemiler ve uçaklar Ankaranın A sı yada Adananın A sı diyemezler,fonetik alfabe kullanırlar,fonetik alfabe dışına çıkamazlar,aldıkları emirlere o emirle aynen cevap verirler "ROGER" konusuna gelince örneğin bir uçak area contolden "turn left heading 180(sağa 180 baş dön)" komutunu alırsa,vereceği cevapta sağa 180 derece dön olacaktır,bunun manası ise,senin bana söylediğin 180 baş dön komutunu anladım ve uyguladım demektir,uçaklar "roger" komutunu başına ister koyarlar ister koymazlar onlar onların bileceği iştir,ayrıca "R" fonetikte "ROGER" değil "ROMEO" dur |
![]() |
![]() |
|