![]() |
Okuyun Ve Şoook Olun Lütfen Sonuna Kadar Okuyun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuyun Ve Şoook Olun Lütfen Sonuna Kadar OkuyunİSTER İNAN İSTER İNANMA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paranoyak olduğunuz izlenmediğiniz anl****** gelmez ![]() ![]() ![]() ![]() (anonim) Önemli not: Bu öykü tamamıyla bir kurgudur ![]() geçen gerçek kişi, yer ve olayla tamamen rastlantısaldır ![]() Yaklaşık olarak seksen bin İstanbul'lunun hayatını kurtarmam ilginç tesadüflerin sonucu oldu ![]() bir tesadüf değildi, belki de kaderdi ![]() ![]() Komplo teorilerini çok sevmem ve deprem konusundaki paranoyak ilgim de tabi buna katkı sağladı ![]() devlet üstün hizmet madalyasından gurur duyuyorum ![]() Bütün olan biteni en baştan anlatmak sanırım en doğrusu ![]() 17 Ağustosta meydana gelen korkunç depremden sonra ister paranoya deyin ister merak, eskiden hakkında hiçbir şey bilmediğim depremler ve depremle alakalı her şeyle ilgilenmeye başlamıştım ![]() Teorik bilgiler, üniversite hocalarının çıktığı televizyon programları ve hatta bu konuda yazılmış pek çok kitabı yuttum ![]() çaplı bilgi birikimime ek olarak, Türkiye'de olan depremleri Kandilli rasathanesinin web sitesinden her gün takip ediyordum ![]() Her sabah işe gelince, İnternete bağlanıp bir gün önce olmuş depremleri inceleme gibi manyakça bir alışkanlık edinmiştim ![]() deprem olmuş mu? diye ![]() depremleri incelemeye başlamıştım ![]() bilimsel bir makale yazmak gibi büyük amaçlarım yoktu ![]() bakıyordum işte ![]() Depremler nerede yoğunlaşıyor? Zamanla ya da başka bir şeyle bağlantısı var mı? diye inceliyordum ![]() tür hobi olmuştu ![]() bilimsel çalışmalar, 17 Ağustos büyük depreminden sonra ben de oluşan korkuyu bir nebze azaltmak içindi ![]() değildi ![]() kalıp ölmekti ve bu korku hiç de yersiz değildi ![]() çok kötü anılarım var ![]() hiç girmeyeceğim ![]() Neyse, biz yine olaylara dönelim ![]() kayıtlarını o kadar dikkatli takip ediyordum ki günlük kayıtlarla, bir hafta öncesine kadar uzanan kayıtlar arasındaki herhangi bir anlamlı ufak bir bağlantıyı bile hemen fark edebiliyordum ![]() neredeyse keskin sezgilerim oluşmuştu ![]() sayesinde keşfettim ![]() Keşfettiğim şey ise aslında bir tesadüf gibi duruyordu ![]() Bir hafta boyunca, peşi sıra, günün farklı zamanlarında ama hep aynı yerde (Bolunun bir ilçesi), aynı şiddette (3 ![]() derinlikte (3 km) üç deprem dikkatimi çek ti hemen ![]() ![]() deprem insanlar tarafından hissedilmez ![]() eder ![]() muhakkak ama sanırım şiddeti çok düşük olunca dikkate almadılar ![]() Birbirinin tıpatıp aynı deprem silsilesinden sonra iki hafta boyunca Bolu'da hemen hiçbir deprem görülmedi ![]() paranoyalarımdan kurtulmak üzereyken tuhaf bir şekilde tekrar benzer depremler olmaya başladı ![]() ![]() Bolu'nun başka bir ilçesindeydi ![]() şiddet ve derinlik olarak birbirinin tıpatıp aynıydı ![]() tesadüfi olması bana şaşırtıcı gelmişti ![]() başlamıştı ![]() Aklıma ilk gelen olasılık, aslında tek bir deprem olduğunu ama web sitesine aynı depremin yanlışlıkla birden fazla girildiği olmuştu ![]() teori benim kaygılarımı gidermedi ![]() Uykusuz bir geçen paranoyak bir gecenin sabahında işe gidince ilk işim Kandilli rasathanesini telefonla aramak oldu ![]() gibi paranoyak sayılabilecek insanların aşırı vesveseli şikayetlerine alışmış olan sabırlı ve anlayışlı görevli, korkulacak bir şey olmadığını, depremlerin kayıtlara yanlışlıkla birden fazla girilmiş olduğunu söyleyip kibarca beni başından savdı ![]() sonra beni bir telesekretere bağlayıp depremle ve depreme hazırlıkla ilgili uzun ve sıkıcı bir bant kaydına yönlendirdi ![]() bildiğim şeyler olduğu için hemen kapadım telefonu ![]() Görevli de kendince haklıydı çünkü benim gibi günde yüzlerce arayan kişi ile başka türlü başa çıkamazdı ![]() geçmemişti ![]() olduğunu söylüyordu ![]() araştıracaktım ![]() İlk iş olarak zamanları dışında birbirinin tıpatıp aynı olan iki deprem dizisinin enlem ve boylamlarını dikkatlice not ettim ![]() ![]() garip bir şekilde depremlerin olduğu yere gitmemi söylüyordu ![]() karıma çekinerek açtığımda gülerek benim tatlı bir paranoyak olduğumu ama bu izlenmediğim anl****** gelmediğini söyleyip (yine aynı bayat espri) bir güzel dalga geçti fakat benimle birlikte Bolu'nun ilçesine gitmeyi itirazsız kabul etti ![]() yaparız, sen de ne göreceksen görürsün benim tatlı paranoyağım" dedi ![]() Planımız, benzer depremlerin olduğu iki yeri görmek ve daha sonra dönüşte Abant'a uğrayıp ufak bir piknik yapmaktı ![]() günü sabahtan arabaya atlayıp önce Bolu'ya ardından da önce o ilçeye ve sonra enlem ve boylama göre haritadan bulduğum o köye gittik ![]() ve köyün adını size maalesef açıklayamam ![]() için oraya giderken, yanımda Almanya'dan aldığım ufak GPS cihazını da yanıma almıştım ![]() Depremlerin olduğu ilk köy sıradan bir Anadolu köyüydü ![]() Tahmin ettiğim gibi köylüler olan depremleri hatırlamıyorlardı ![]() 3 ![]() kadar etki yapar ![]() rehberlik etmesi için bir delikanlıyı yanımıza vermişti ![]() tam enlem ve boylam köyden beş kilometre uzaklıktaydı ![]() yerde gördüğümüz sadece ama sadece boş tarlalardı ![]() içinde geri dönüyorken yaklaşık üç yüz metre uzakta belli belirsiz görünen uzun çelik kuleyi gördüm ![]() seçilmiyordu ![]() ![]() Delikanlı sanki bizimle birlikte ilk defa görüyormuş gibi baktı ve yüzünü kırıştırıp biraz düşündü ![]() şirket yer altı kaynak suyu arıyormuş ![]() kule de petrolcülerin kullandığı türden bir delme makinesiydi ![]() Alık genci köye bırakıp, muhtarın paşa çayını içip, Ankara'ya bekleriz dedikten sonra diğer noktaya gittik ![]() ettiyse de söz erdiğini hatırlatıp diğer köye gittik ![]() Yaklaşık kırk beş dakikalık bir yolculuktan sonra başka bir köydeydik ![]() bir muhtar bulamadık çünkü köy neredeyse boşalmış gibiydi ![]() bir vahşi batı kasabası gibiydi ![]() arabayla toprak bir yola saptık ![]() yine de artı yada eksi 50 metrelik bir hassasiyet işimi fazlası ile görürdü ![]() Sonuçta belirlediğim enlem ve boylama gelince GPS cihazı dıt dıt etti ![]() ![]() yaptığı numaralara aşırı bir hoşgörü ile bakan bir anne gibi gözlerini üstüme dikmiş olan karım bu olaydan sıkılmaya başlamıştı ![]() inip tarlanın ortasında etrafa şöyle bir bakarken birden onu gördüm ![]() Aman allahım! Bir saat önce gördüğümüz çelik kulenin neredeyse tıpatıp aynısı yaklaşık bir kilometre uzakta duruyordu ![]() Bu bir tesadüf müydü? İçimden bir ses "Bu da mı bir tesadüf" diye soruyu farklı şekilde tekrarladı ![]() çelik kuleye ve yanındaki barakaya bir bakmalıydım ![]() sen?" türündeki itirazlarına rağmen kulenin yanına gittik ama pek hoş karşılanmadık ![]() Daha kuleye varmamıza 50 metre kala yolda bir bariyer bizi durdurdu ![]() hiç de sevimli olmayan bir şekilde bizimle konuşup eliyle gösterdiği "oranın" yasak olduğunu söyledi ![]() geri dönmek zorunda kaldık ![]() bırakmazdım ama karım epey bir tedirgin olmuştu ![]() zorlukla görebildiğim tabelayı okuyabilmiştim: Akdorme İnşaat ve Taahhüt limited şirketi ![]() Peki Akdorme şirketinin bu kabalığı niyeydi? Yer altı su kaynağı arayan bir şirket için güvenlik biraz abartılmamış mıydı? Şirketin adını not defterime kaydederken bu düşünceler beynime üşüşmüştü ![]() yerden epey şiddetli bir patlama sesi geldi ![]() dinamit kullanıyorlar" diye içimden geçirdim ![]() sebebini merak etmiştim ama karımı daha fazla tedirgin etmemek için direksiyonu Abant'a kırdım ![]() Ertesi gün işyerinde bilgisayarımı açıp internete girdiğimde yine rutin olarak bir gün önce olmuş depremlere baktım ![]() Bolu'da yine 3 ![]() şiddetinde bir deprem olmuştu ![]() hayret ettim ![]() patlamanın zamanı ile çok yakındı ![]() ![]() Hayal kırıklığı ![]() ötesinde bulunuyordu ![]() ![]() şiddetinde bir deprem oluşturmazdı ![]() tesadüflerle açıklanamayacak bir sürü bağlantı vardı ![]() Akdorme inşaat şirketini bir araştırmak iyi olacaktı ![]() Odalar Birliği, Sanayi Bakanlığı ve MTA'da çalışan okurlarımın yardımlarıyla Akdorme Şirketi hakkında epey bir bilgi sahibi oldum ![]() ithalat, ihracat vs ![]() ![]() Genel Merkezi İstanbul'daydı ![]() Şirket üç ay önce kurulmuştu ![]() farklı yerde kaynak suyu aramak için MTA'dan izin almıştı ![]() başvurduğu yerler Bolu ve civarıydı ![]() Mühendisi olan okurum şirketin buralarda maden suyu aramasını tuhaf bulmuştu ![]() fabrika yapılması için sürekli çağrıda bulunan bir çok yerde zaten hazır maden suyu kaynağı vardı ![]() çaba olarak gelmişti ![]() tür bir aramanın pek usule uygun olmadığını ekledi ![]() Okurumdan Akdorme şirketinin nerelerde arama yapmak için izin aldığını ve lokasyonlarını bana iletip iletemeyeceğini sordum ![]() güzellik yapacağını söyledi ![]() bir duygu ![]() teorileri" diyerek dalga geçtiği düşüncelerle geçen iki günün sonunda okurumdan bir e-mail geldi ![]() yerlerin enlem ve boylam olarak tam yerleri e-mail ile birlikte gönderilmişti ![]() ![]() Akşam eve dönünce ilk işim büyük bir Marmara haritasının üzerinde on beş araştırma yerini kırmızı başı olan toplu iğnelerle işaretlemek oldu ![]() yerleştiriyordum ![]() ortaya tuhaf bir şey çıkmıştı: iğnelerden oluşma iki çizgi ![]() Aslında tam çizgi sayılmazdılar, biraz bombeleri vardı ![]() Sonra düşündüm ![]() ![]() için küre üzerindeki düz bir yay, iki boyutlu haritada bombeli duruyordu ![]() Sekiz tane iğne bir çizgi, kalan yedi tane iğne ise bir başka çizgi oluşturuyordu ![]() duruyordu ve uzatılırsa bir yerde birleşecekler gibi aralarında açı vardı ![]() Çayımdan bir yudum alıp duvardaki haritaya biraz geriden baktım ![]() On beş tane sondaj yerinin böyle iki çizgi oluşturması da mı tesadüftü? Karımı çağırdım, bakmasını istedim ![]() ![]() sefer hemen tatlı paranoyağım demedi ![]() çizgiden huzursuzlanmıştı ![]() İkimizin de aklından geçen şey aynıydı sanırım ![]() nasıl böyle dümdüz olabiliyordu ve ikisi nerede birleşiyordu? Açıkçası o anda iki çizgiyi bir cetvelle uzatıp birleştirmekten korktum ![]() "Karım hadi dışarıda yemek yiyelim "dedi nedensiz ![]() Çizgileri birleştirmekten nedense ben de çekinmiştim ![]() hemen kabul ettim ![]() köfte yedik ![]() İkimizde eve dönmekten çekinir gibiydik ![]() oyalandıktan sonra gece yarısı tekrar eve döndük ![]() Biraz oyalandıktan sonra tekrar haritanın başına geçtim ![]() Elime bir cetvel alıp iki çizgiyi de cetvelle uzattım ![]() denizinin üstünde bir yerde birleştiler ![]() bakınca dehşete kapıldım ![]() Burası kuzey Anadolu fay hattının üzerindeydi ve özellikle bu bölge fay hattının en çok gerilime sahip kısmıydı ![]() büyük İstanbul depreminin buralarda olması bekleniyordu çünkü bütün yük neredeyse burada odaklanmıştı ![]() önceki araştırmalarımdan biliyordum bu bölgeyi ![]() "tetik bölgesi" olarak anılıyordu ![]() Bütün bunların tesadüf olmadığını biliyordum ![]() şirketi ve arkasındakilerin bir şeyler çevirdiğine emindim ![]() Aklıma ilk gelen şey, bu şirketin büyük İstanbul depremini daha erken ya da belirlenen bir zamanda yapmak istemesiydi ![]() nasıl? Yer altında meydana gelebilecek patlamalar asla büyük depremi tetikleyemezdi? Mi acaba? Tetikleyemezdi ![]() nükleer denemelerde olabilirdi ![]() patlatamayacaklarına göre nasıl yapacaklardı? Nasıl? Evet nasıl? Beni bu noktaya kadar getiren sezgilerim doğru yolda olduğumu söylüyordu ![]() sıralanışta ama ne? Neredeyse gece gündüz hep bunu düşünerek bir hafta geçirdim ![]() Mühendislik bilgimin tümünü kullanarak bir çözüm bulmaya çalışıyordum ama nafile ![]() başvuramazdım ![]() Ne diyecektim? Bu adamlar bu sondaj aygıtları ve birkaç dinamitle İstanbul'da deprem oluşturmaya çalışıyorlar ![]() inanmazlardı ![]() Bunu düşünerek eve giderken havanın güzel olduğunu düşünüp parka oturmaya karar verdim ![]() bir kenara koydum ![]() takıldı ![]() ufak çocuk salıncakta sallanıyordu ![]() sallıyordu ![]() çekici olan bir şey yoktu ![]() tarafında itiyor, salıncak tam annenin hizasına gelince anne de salıncağı itiyordu ![]() Çocuk sevinçle kahkaha atıyordu ![]() nedense benim farklı bir şekilde ilgimi çekti ![]() Bir süre bakıp mırıldanır gibi "Anne salıncağı rezonansa getiriyor" dedim ![]() Rezonans! Çok zekice ve dahice ![]() ver ![]() Adamlar çok akıllıca düşünmüşlerdi ![]() ![]() daha önce bunu düşünmedim bunu? İster salıncak olsun ister Los Angeles'taki bir asma köprü, her şeyin bir doğal salınma frekansı vardı ![]() bir sistemde doğal salınma frekansını bulmak kolaydı ![]() yaptığı da buydu ![]() uyguluyordu ![]() Doğal frekansla, uygulanan kuvvetin frekansı aynıysa sistem rezonansa girerdi ![]() sonunda sistem çökerdi ![]() adımlarla geçmezlerdi çünkü bu şekilde Fransa'da bir köprü yıkılmıştı ![]() ki Los Angeles 'da yıkılan o meşhur asma köprü ![]() olmamasına rağmen rüzgarın frekansı köprüyü yıkmıştı ![]() Evet ya, rezonans ![]() ![]() rezonansla çok kolaydı ![]() ![]() sıra fak patlamalarla kuzey Anadolu fay hattının en zayıf yeri rezonansa getirilebilirdi ![]() kırılacaktı ve ![]() ![]() ![]() Bu ufak depremler fay hattının doğal rezonansını belirlemek için yapılmıştı ![]() denklem ![]() Çelik kuleler peşi sıra dinamitlerini patlatıp bir şok dalgası yaratacaklardı ![]() ![]() çelik kulenin altında patlayan TNT'nin şok dalgası ikinci kuleye erişince o da patlıyordu ve sonra üç, dört ![]() ![]() aynı şeyi yapıyordu ![]() kısmını vuracaktı ![]() getirmek için bir den fazla olacaktı ta ki deprem oluncaya kadar ![]() Fayın o bölgedeki frekansını bulduktan sonra gerisi çok kolay bir mühendislik hesabıydı ![]() patlayıcıları yere gömmek için yapılmıştı ![]() Parkta öyle kalakalmıştım ![]() gibi sallanmaya başlamıştı çünkü annesi onu rezonansa getirmişti ![]() Hemen eve gittim ![]() biteni tek tek yazdım ![]() Akdorme şirketi ile ilgili her şey, çelik kulelerin tam yeri ve tabi ki oluşturduğum harita ![]() Tüm bunların bir kopyasını çıkartıp Kandilli Rasathanesine Prof ![]() Ahmet Mete Işıkara'ya gönderdim ![]() alıp doğruca Yenimahallede bulunan MIT müsteşarlığına gittim ![]() Kapıda pek hoş karşılanmadım ama ısrarlarım sonucu bir yetkili ile görüşmemi kabul ettiler ![]() çay içtikten sonra beni içeri aldılar ![]() Öykümü dinleyen üç görevli beklentilerimin tersine beni başlarından savmadılar ![]() odasına aldılar ![]() Neredeyse bir saat boyunca bekledikten sonra bu sefer amirleri olduğunu sandığım bir adamla geri geldiler ![]() sürekli "efendim" diye hitap ediyorlardı ![]() da detaylı olarak anlatmamı istediler ![]() belgeleri tek tek incelediler ![]() beni dinliyordu ![]() Bazen aydınlatmamı istediği bir nokta için "Emin bey" diye lafımı kesiyordu ![]() ![]() Neredeyse iki saat boyunca böyle konuştuk ![]() Garip ![]() ![]() gelirken kapıdan kovulacağımı bile düşünmüştüm ![]() Amirleri olduğunu sandığım kişi notlarını son bir kez kontrol ettikten sonra konuşmaya başladı ![]() "Emin bey, sizi bize Allah gönderdi ![]() bir inşaat şirketinin peşindeydik çünkü bir inşaat şirketinin bizi pek de çok sevmeyen bir ülke istihbarat teşkilatının kurdurduğunu iki ay önce öğrendik ![]() ve adını bir türlü öğrenemedik ![]() ![]() şartlarda sizi ciddiye almazdık ![]() ![]() araştırmadan hiçbir şey yapamayız ![]() Bu noktadan sonra olayı bize bırakmanızı rica ediyorum ![]() Sizden başka kim biliyor bunu?" dedi ![]() Karım ![]() ![]() "Anlıyorum ![]() ![]() ve karınızdan sessiz kalmanızı rica ediyorum ![]() Güvenlik ile ilgili ![]() "Tabi ![]() ![]() Hepsi de gülümsedi ![]() ![]() bırakacağız ve muhakkak gelişmelerden size haberdar edeceğiz ![]() hayatınızı sürdürün ![]() ![]() oldum Emin bey ![]() Bundan sonraki bir ay boyunca hiçbir ses çıkmadı ![]() bu arada "Sevgili Ajanım, vatan kurtarmaktan vakit bulursan marketten bir şeyler alsan" diye benimle dalga geçiyordu ![]() aşağı ajan yukarı ![]() Hiçbir şey çıkmayınca ben de kendi komplo teorimin saçma olduğuna inanacaktım neredeyse ![]() Tam olayı unutmaya hazırlanırken cep telefonum çaldı ![]() Arayan kendini tanıttı ![]() ![]() Telefonda detay veremeyeceğini ama ertesi akşam için işim olup olmadığını sordu ![]() kravatla resmi giyinmemi, bir toplantıya katılacağımı söyledi ![]() beni kendisi alacakmış ![]() "Peki" dedim ![]() Akşam bir kokteyle katılacakmışım gibi gayet şık bir şekilde hazırlandım ![]() giyinmek zorunda olduğumu anlamadım ![]() Sonunda kırmızı plakalı bir Mercedes beni evden aldı ![]() Arka tarafta kır saçlı o bey vardı ![]() sohbet ettik ![]() "Emin bey, dedikleriniz harfi harfine doğru çıktı ![]() kuleleri Jandarma bastı ve dediğiniz şekilde yüzlerce kilo TNT toprağa gömülmüş halde bulundu ![]() için bir sürü ajanı Türkiye'ye sokmuşlar ![]() olay hiç duyurulmadı ![]() edemiyoruz ![]() Zaten şu anda açıklanırsa ülkemiz açısından nahoş olaylar olabilir ![]() Amaçları basit ![]() büyük İstanbul depremi ile ülkemizi bir kaosa sürüklemek istiyorlardı ![]() Biliyorsunuz, bu çok büyük bir felaket olurdu ![]() Neyse ![]() Bey" dedi ![]() "Peki şimdi nereye gidiyoruz ![]() ![]() "Başbakanlığa" dedi ![]() "Başbakanlığa mı? ama ne için?" "Evet ![]() ![]() gazeteciler yok ![]() ![]() gülümsedi ![]() Daha sonra olan biten benim için tam bir sürpriz oldu ![]() Bizzat başbakanın olduğu ve ben dahil olmak üzere beş kişinin katıldığı ufak törende Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildi ![]() kısa sürdü ![]() Başbakanla ayak üstü sohbet ettik ![]() şair olduğu için tabi ki konu hemen şiirden açıldı ![]() birini ezberimden okudum, o da sağ olsun bir kitabını imzalayıp verdi ![]() Kütüphanemde durur hala ![]() Başbakanın işi olduğu için gitmesi gerekiyordu ![]() bir kutu içinde Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildi, bir de dolmakalemle yazılmış bir berat ![]() ![]() ayrılırken tokalaştık ![]() "Efendim, bütün bu olup bitenleri bir bilimkurgu öyküsü olarak yazabilir miyim?" Başbakan tereddütte kalmış bir şekilde kır saçlı adama döndü ![]() "Ne dersiniz? Emin bey yazsa sorun çıkar mı?" "Hayır efendim ![]() yazsa bile kimse doğru olduğuna inanmayacaktır ![]() yazabilir ![]() Sadece öykünün başına bütün bir öykünün kurgu olduğunu belirtir bir ibare koyarsa iyi olur ![]() bizce hiçbir sorun yok ![]() ![]() Ben de gülümsedim ![]() olası bir depremde ölecek 80 ![]() kurtardığım için teşekkür etti ![]() takıldı ![]() Kırmızı plakalı Mercedes ile eve dönerken çok garip hissediyordum kendimi ![]() madalya gururun ötesinde bir his veriyordu bana ![]() Seçilmişlik? Kim bilir ![]() ![]() ![]() Neyse ![]() ![]() Madalyayı büfeye koyma teklifini Milli Güvenlik ve tozlanmasın diye reddettim ![]() Artık ben onun "kahramanıyım" ![]() yoksa böyle harika bir kadın benimle niye evlenirdi ki? Mehmet Emin ARI |
![]() |
![]() |
![]() |
Okuyun Ve Şoook Olun Lütfen Sonuna Kadar Okuyun |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okuyun Ve Şoook Olun Lütfen Sonuna Kadar Okuyun(anonim) Önemli not: Bu öykü tamamıyla bir kurgudur ![]() geçen gerçek kişi, yer ve olayla tamamen rastlantısaldır ![]() kimse doğru olduğuna inanmayacaktır ![]() yazabilir ![]() Sadece öykünün başına bütün bir öykünün kurgu olduğunu belirtir bir ibare koyarsa iyi olur ![]() bizce hiçbir sorun yok ![]() ![]() anlamadım bu bir kurgumu yoksa gerçekmi???? |
![]() |
![]() |
|