|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
asırlık, seviyor, torununu, torununun |
![]() |
Asırlık Nine, Torununun Torununun Torununu Seviyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asırlık Nine, Torununun Torununun Torununu Seviyor..Zonguldak Ereğli'ye Bağlı Pınarcık Köyünde Yaşayan 107 Yaşındaki Fatma Yılmaz, Atatürk ile Tanıştı, Cumhuriyetin İlanını Gördü, Şimdi İse Torununun Torununun Torununu Seviyor ![]() Ereğli'de yaşayan Fatma Yılmaz, 01 ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yaşına rağmen geçmişte yaşadığı ve gördüğü birçok şeyleri hatırlayan Fadime Yılmaz, 107 yaşında olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı'nda yaşadıklarını şu kelimelerle anlattı: "Düşmanın Ereğli'ye geldiğini duyduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ereğli'ye bağlı Pınarcık köyünde torununun torunu 52 yaşındaki Saniye Şen ile yaşayan Fatma Yılmaz, "Ben 3 evlilik yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk ile de tanıştığını anlatan Fatma Yılmaz, bu anı şöyle anlattı: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Kireç dağındaki mağaraya giderken tanıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatma Yılmaz, o zaman köydeki arkadaşları, dostları ve komşularının Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında kanlarını akıtan, şehit olan Türk askerlerine evlerinde bulunan mısır, buğday, ekmek ve yiyecek ne varsa verdiklerini anlatarak, "Ne günlerdi, unutmak mümkün mü oğlum" diyerek göz yaşlarına boğuldu ![]() Fatma Yılmaz ile Ereğli'ye bağlı Pınarcık köyünde yaşayan torununun torunu 52 yaşındaki Saniye Şen, "Benim de torunum var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahatsızlığından dolayı fazla konuşamayan Fadime Yılmaz'ın 1919 yılında, Kurtuluş Savaşı sırasında 17 yaşında, 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanında 21 yaşında, Atatürk'ün öldüğü 1938 yılında ise 36 yaşında olduğu belirtildi ![]() (CİHAN) |
![]() |
![]() |
|