![]() |
Geleceğini Biliyordum... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geleceğini Biliyordum...![]() Savaşın en kanlı günlerinden biriydi ![]() Asker en iyi arkadaşının az ileride, kanlar içinde yere düştüğünü gördü ![]() insanın başını bir saniye siperden çıkaramayacağı bir ateş altındaydılar ![]() Asker teğmenine koştu hemen: - Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim mi? 'Delirdin mi?' der gibi baktı teğmen ![]() ![]() ![]() - Gitmeğe değmez oğlum, arkadaşın delik deşik olmuş ![]() ![]() Ama asker o kadar israr etti ki, teğmen izin vermek zorunda kaldı ![]() - Peki, dene bakalım! Asker yoğun ateş altında fırladı siperden ve mucize eseri; arkadaşının yanına kadar gitti, yaralı arkadaşını sırtladığı gibi taşıdı ![]() ![]() Teğmen koşup yaralıya bir göz attı ve nefes nefese bir kenara yıkılmış askere döndü: - Sana hayatını tehlikeye atmaya değmez, dememiş miydim? Bu zaten ölmüş ![]() ![]() ![]() - Değdi Komutanım, değdi! dedi asker ![]() - Nasıl değdi, arkadaşın zaten ölmüş, görmüyor musun? - Gene de değdi komutanım, çünkü yanına vardığımda henüz yaşıyordu ![]() ![]() ![]() Ve onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim için ![]() ![]() ![]() Ve, hıçkırarak, şehit olan arkadaşının son sözlerini tekrarladı: 'Geleceğini biliyordum!' GELECEĞİNİ BİLİYORDUM! Kalbimizde 'arkadaşlık' denilen bir mucize var ![]() ![]() Ama bunun özel bir armağan olduğunu, Allah'ın bir lutfu olduğunu bilirsiniz ![]() Gerçekten de arkadaşlar nadide mücevherlerdir ![]() Yüzünüzü güldürüp, başarmanız icin cesaret verirler ![]() Sizi dinlerler ve kalplerini açmaya hazırdırlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|