![]() |
İzmirin Denizi Kiz Kızı Deniz Hincal Uluç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmirin Denizi Kiz Kızı Deniz Hincal Uluçİzmir'in denizi kız ![]() ![]() ![]() ![]() Külebi'nin dizeleri ile tanıştığımda, İzmir kızlarını henüz tanımamıştım ![]() ![]() Kızı deniz Sokakları hem kız Hem deniz kokar! ![]() ![]() Aşka, güzelliğe, hele 1950'lilerin ortamını düşünün, kıza, kadına ve cinselliğe aç yeni bir ergen olarak, nasıl hayallere daldırmıştı, bu masal kenti beni ![]() ![]() Külebi'yi tartmam için 1970'i beklemem gerekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O akşamüzeri, yeni dostumuz, o zaman Türkiye'nin en ileri pop müzik radyosu İzmir'in ünlü DJ'lerinden Ali Kocatepe bizi Bonjur'a davet edince, Külebi vurdu bizi ![]() ![]() Cennete gelmiştik sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali'ye "İzmir delikanlıları olarak ne kadar talihli olduğunuzun farkında mısın" dediğimi hatırlıyorum ![]() ![]() Aklım Bonjur'da, aklım İzmir'de, aklım İzmir kızlarında kalarak döndüm Ankara'ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda İzmirli bir sevgilim de oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazar Tuna Kiremitçi "İzmir kızlarının güzel olduklarını zannetmemizin nedeni, İzmir'deki kadın-erkek ilişkilerinin Türkiye geneline göre daha normal olmasıdır ![]() ![]() ![]() Der demez de, sadece ülkenin değil, dünyanın ender yöre gazetelerinden Yeni Asır, balıklama dalmış konuya ve tartışmayı başlatmış ![]() ![]() Bir yanda hemen her Türkiye güzeli yarışmasına egemen olan İzmir kızları ![]() ![]() Jülide Ateş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hatta ![]() ![]() Öte yanda Kiremitçi'nin yorumu ![]() ![]() Külebi mi haklı, Kiremitçi mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melezlik en önemli güzellik unsurudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama İzmir'in bir yaşam tarzı olduğu da doğru ![]() ![]() Ülkenin en özgür kızları İzmir'de doğup büyüdüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzelliklerini gizlemek değil, vitrine koymak bilincine sahip oldular ![]() ![]() ![]() ![]() Erkeklerle ilişkilerinde hep rahat, hep doğal, hep içten oldular ![]() ![]() Böyle olunca da, Anadolu'nun geri kalan yörelerindeki kızlara göre bir değil, birkaç adım önde başladılar hayata ![]() ![]() Bir başka yerde bir kızın mesela gözlerinin ne kadar güzel olduğunu keşfetmek zorunda kalırsınız ![]() ![]() Hani derler ya "Güzel olmayan kadın yoktur aslında" diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir kızları, güzelliklerini sergilemekte alabildiğine özgür, Kiremitçi'nin dediği gibi iletişim kurmakta alabildiğine rahat yetiştikleri için fark attılar aslında ![]() ![]() Böyle yetiştikleri için, hem fizikleri ile hemen göze çarptılar, hem ruhları ile erkekleri çok kolay etkilediler ![]() ![]() Onlara "İzmir'in denizi kız/ Kızı deniz/ Sokakları hem kız/ Hem deniz kokar" dedirttiler ![]() ![]() "Asla evlenmez" diye düşünürdüm, Öcal Ağabeyim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de yolunda gidiyordum, ramak kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HINCAL ULUÇ Biraz Uzun Ama İçinde Bi Çok Kilit Cümle Var : ) |
![]() |
![]() |
|