Sakiz Yazilari))) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakiz Yazilari)))KAYNANA Gelin evde durmalı Konusmayıp susmalı Çok gezen gelinin Ayaklarını kırmalı::1 Tekkeden hu gelir Cesmeden su gelir Benim terbiyesiz gelin Gort gort geğirir::1 Kazan dolu salça Dökülür akça akça Yaktın beni kül ettin Şişko gelin Hatça::1 Çarşıda güzel çok Gelinden çirkini yok Makyaj sana az gelir Kafanı bayaya sok::1 Gelişe bak gelişe Bayılırım yemişe Gelin banada vermezsen Gece altına işe::1 Gönül bilir dostu Yere serer çulunu Paçalı don yaparım Gelin senin postunu::1 Tarlaya ektim Lahana Tez uyandım sabaha Ben kadar taş duşsun Gelin yamuk kafana::1 Gelin seni oyarım Sen hizmetçi ben hanım Seni evden kovarım Eğer isterse canım::1 Aya çıktım bakarım Altın yüzük takarım Çirkin gelin seni Para gibi harcarım::1 Kartal sinek avlamaz Köpek kuşa havlamaz Aklı olan gelin Kaynanaya hırlamaz::1 Ben yaylada kışlarım Türlü nakış işlerim Pis gelini görünce Dayanamam dişlerim::1 Yaşa gelin yaşa Kına Yakmış başa Arkamdan konuşursan Dilin karnına kaça::1 GELIN İki tabak vişne Yürrü kaynana işine Yeter beni ağlattın Çıban çıksın dişine::1 Bak kaynana bak Bana altın tak Bayram gaçtikten sonra Kınayı popona yak::1 Kaynana saçın sarı Bala düştü arı Lal ola löp löp bakasın At kılıklı karı::1 Sabun koydum leğene Bak başıma gelene Ben kadar taş duşe Kaynana senin tepene::1 Kaynanamın kelini Gelin verir yemini Dırdır etme kaynana Akrep soksun dilini::1 |
|
|
|