![]() |
Küçük Ali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Ali>>>>Küçük Ali okula basladigindan beri her gün ögretmeni Aysel hanima gidip: >>>>- "Örtmenim beni yanlis sinifa koydunuz, benim yerim birinci sinif >>>>degil, >>>>ablam üçüncü sinifta ama ben en az onun kadar akilliyim, hiç olmazsa >>>>beni >>>>üçüncü sinifaalin" >>>> >>>>diye sikayet edermis ![]() >>>>kaptigi >>>>gibi okul müdürüne çikmis ve olayi anlatmis ![]() >>>> >>>>Okul müdürü: >>>>-"Peki" demis, "Bu çocugu bir imtihan edelim, yeri üçüncü sinifsa o >>>>sinifa >>>>koyalim" >>>> >>>>ve baslamis sorgulamaya: >>>>- Iki kere iki? >>>> >>>>- Ali hemen: >>>>"Dört" demis >>>> >>>>Müdür: >>>>-"Sekiz kere dokuz?" >>>> >>>>Ali hemen: >>>>-"Yetmis iki" demis >>>> >>>>Müdür: >>>>-"Kaç mevsim var?" >>>> >>>>Ali hemen: >>>>-"Dört" demis >>>> >>>>Bu sirada Aysel hocada: >>>>-"Müsaade ederseniz bir kaç soruda ben sorayim" >>>> >>>>demis ve sormus: >>>>-"Söyle bakalim Ali, ineklerde dört tane ama bende iki tane var, bu >>>>nedir?" >>>> >>>>Ali hemen: >>>>-"Ayak" demis >>>> >>>>Aysel hoca sormus: >>>>-"Peki senin pantolonunda olupta benim pantolonumda olmayan sey nedir?" >>>> >>>>Ali hemen yanitlamis: >>>>-"Cep" ![]() >>>> >>>>Bunun üzerine Aysel hoca dönmüs müdüre: >>>>-"Uçe koyalim hocam" >>>> >>>>derken Müdür, Aysel hocanin sözünü kesmis: >>>>-"Hocam, bu çocugu üçe degil besinci sinifa koyalim, zira son iki suale >>>>ben >>>>'dogru' cevap veremedim" |
![]() |
![]() |
|