![]() |
Güneşe Yazı Yazılmaz,Yazılan Yazı İse Bozulmaz... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güneşe Yazı Yazılmaz,Yazılan Yazı İse Bozulmaz...GÜNEŞE YAZI YAZILMAZ Çok zaman önce refah içinde yasayan bir ülke varmis ![]() ![]() Kral zaman zaman tebdili kiyafet eder, ülkeyi dolasir, halkinin dertlerini dinler, sorunlara çözüm bulurmus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Dede bütün bir gün seni izledim, sen ne is yaparsin anlayamadim!" demis ![]() Dede kralin sorusunu söyle cevaplamis: - "Oglum ben insanlarin kaderlerini birbirine baglarim ![]() - "Peki en son kimin kaderini birbirine bagladin?" diye sormuş Kral ![]() - "Kralin güzel kizi ile usagi Ahmet' in kaderini bagladim ![]() ![]() Kral bu cevabi alinca dünyasi kararmış ![]() ![]() ![]() Saraya gidince hemen sevgili usagi Ahmet' i huzuruna çagirmis: - "Oglum Ahmet sana bir mektup verecegim, bu mektubu alacak ve Günes' e götüreceksin!" demis ![]() Krala sorgu sual edilmez ![]() ![]() Günlerce dere tepe demeden yol gitmis ![]() ![]() - "Kralimin dedigi Günes bu olsa gerek" diyerek, üzerinde sadece külotu kalincaya kadar soyunarak atmis kendini göle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Var bu iste bir hikmet!" demis ve açmis sandigi ![]() ![]() Ahmet ne yapacagini bilemez hale gelmis bir anda, yeni rengi ve yasadiklari ile ülkesine dönünce kimsenin kendisine inanmayacagini düsünerek, ismini de degistirip, ülkesine zengin bir tüccar kimligi ile dönme karari almis ![]() Dönünce ülkesine, düsleri bir bir gerçeklesmis ![]() Ülkesinin bu yeni dürüst ve yakisikli tüccari ile güzeller güzeli kizini evlendirmeye karar verince Kral, dünyalar Ahmet'in olmus ![]() ![]() Gel zaman git zaman damadi ile birlikte bir ziyafet yemeginde iken yere düsen bir çatali almak için egilince Ahmet, salvarinin kenarindan kaba eti görünmüs! Koyu renkli tenini gören Kral gözlerine inanamamis ![]() - "Ahmet!" Ahmet seneler sonra duyunca gerçek adini, gayri ihtiyarî kendisine seslenen Krala dönüvermis ![]() ![]() ![]() - "Neler oldu Ahmet, evladim anlat basindan geçenleri bana!" diyen kralina bütün olanlari bir bir anlatmis ![]() - "Peki Günes'in bana gönderdigi mektup nerede?" diye sorunca da hemen odasina kosarak, sandiktan çikan mektubu alip Kral'a vermis ![]() Günese yazi yazilmaz ![]() Yazilan yazi ise bozulmaz ![]() ![]() ![]() Binbir Gece Masallari'ndan |
![]() |
![]() |
|