![]() |
Pembe Kurdela... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pembe Kurdela...Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye Girerek köşedeki masaya oturur ![]() ![]() ![]() Yan masadakiler yüksek sesle gülerek, -"Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!" Diyerek sırıtmaya devam ederler ![]() Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek, -"Lütfen masama buyrun bunu tartışalım" der ![]() Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da Gelip masaya oturur ![]() -"Bu Rozet tüm dünyada, içinde olduğumuz ayda, kadınların arasında Meme Kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor ![]() ![]() Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı, -"Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü" diye sorar ![]() -"Hayır" diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder: "Annem sağ ![]() ![]() ![]() -"Hımmm" diye kekeler delikanlı ![]() -"Bu rozeti karım için takıyorum" diye devam eder orta yaşlı adam ![]() -"Karınız da herhalde iyi" diye sorar dilekanlı ![]() -"Evet, evet" der adam "Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman ![]() ![]() ![]() -"Sanırım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz? -"Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle, -"Çok üzgünüm bayım ![]() ![]() ![]() ![]() Orta yaşlı adam -"Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi ![]() ![]() -źimdi evine git, karınla, kızınla, annenle konuş" deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken, delikanlı öne eğilir ve, -"Yardım edebilir misiniz?" diye mahçup mahçup sorar ![]() Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı'ndan Dr ![]() ![]() ![]() Öykünün altına bir de not düşmüş: "Bir mumun, diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbir şey yoktur ![]() ![]() Lütfen bu hikâyeyi Yayarak diğer mumları da aydınlatın ![]() ![]() ![]() Tüm aydınlıklar kadınların olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|