![]() |
Kuş İle Avcı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş İle AvcıBir varmış Bir yokmuş, ülkesinde avcının biri kuşlara meraklı imiş ![]() Hem yemeye meraklı, hem de tutup kafese kapatıp seyretmeye, söyletip dinlemeye ![]() Kurmuş ormanın kuytusuna kapanı, yatmış pusuya ![]() ![]() Avcı ortaya çıkınca kuş yalvarmaya başlamış ![]() ![]() ![]() Kafese kapatsan ağzımı bile açmam,ne şakırım ne konuşurum, ama beni özgür bırakacak olursan sana üç öğüt veririm ki hem çok mutlu olursun yasamda, hem de çok basarili ![]() Avcı düşünmüş taşınmış: ''Eh söyle , ver bakalım su üç öğüdünü o zaman bırakırım seni,'' buyurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() '' Önce ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avcı söyle bir bakmış kusa,'' Bu söylediğin büyük cevherler değil, ben zaten yaşamımda her an bu prensipleri uyguluyorum ![]() ![]() Kus fırlamış yakındaki bir ağacın tepesine, açmış ağzını yummuş gözünü ![]() ![]() '' Avcı avcı salak avcı sen beni herhangi bir kuş mu belledin? Ben bütün kuşlardan daha farklı bir kuşum ![]() Kalbim yakuttan benim ![]() ![]() Salak avcı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kus ağacın en üst dallarından birine adamın erişemeyeceği bir yere konmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Nasılsın bakalım?'' demiş kus, '' Öğütlerimi beğenmemiştin, ben bunların hepsini zaten biliyordum demiştin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü öğüdüm,gerçekleşmesi olanaksız bir şey için bos yere gücünü harcamaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|