Çiçeğin Suya Aşkı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçeğin Suya AşkıGünün birinde bir çiçekle su karşılaşır ve arkadaş olurlar İlk önceleri güzel bir arkadaşlık olarak devam eder birliktelikleri, tabii zaman lâzımdır birbirlerini tanımak için ![]() Gel zaman, git zaman çiçek o kadar mutlu olur ki, mutluluktan içi içine sığmaz artık ve anlar ki, su'ya aşık olmuştur ![]() İlk kez aşık olan çiçek, etrafa kokular saçar, "Sırf senin hatırın için ey su" diye ![]() ![]() ![]() Öyle zaman gelir ki, artık su da içinde çiçeğe karşı birşeyler hissetmeye başlamıştır Zanneder ki, çiçeğe aşıktır ama su da ilk defa aşık oluyordur![]() Günler ve aylar birbirini kovalalar ve çiçek acaba "Su beni seviyor mu?" diye düşünmeye başlar ![]() Çünkü su, pek ilgilenmez çiçekle ![]() ![]() Halbuki çiçek, alışkın değildir böyle bir sevgiye ve dayanamaz![]() Çiçek, suya "Seni seviyorum der Su, "Ben de seni seviyorum" der Aradan zaman geçer ve çiçek yine "Seni seviyorum" der Su, yine "Ben de" der Çiçek, sabırlıdır Bekler, bekler, bekler![]() ![]() ![]() Artık öyle bir duruma gelir ki, çiçek koku saçamaz etrafa ve son kez suya "Seni seviyorum " der![]() Su da ona "Söyledim ya ben de seni seviyorum " der ve gün gelir çiçek yataklara düşer Hastalanmıştır çiçek artık Rengi solmuş, çehresi sararmıştır çiçeğin Yataklardadır artık çiçek Su da başında bekler çiçeğin, yardımcı olmak için sevdiğine![]() ![]() ![]() Bellidir ki artık çiçek ölecektir ve son kez zorlukla başını döndürerek çiçek, suya der ki; "Seni ben, gerçekten seviyorum " Çok hüzünlenir su bu durum karşısında ve son çare olarak bir doktor çağırır nedir sorun diye![]() ![]() Doktor gelir ve muayene eder çiçeği Sonra şöyle der doktor: "Hastanın durumu ümitsiz artık elimizden birşey gelmez "Su, merak eder, sevgilisinin ölümüne sebep olan hastalık nedir diye ve sorar doktora Doktor, şöyle bir bakar suya ve der ki: "Çiçeğin bir hastalığı yok dostum![]() ![]() Bu çiçek sadece susuz kalmış, ölümü onun için" der![]() Ve anlamıştır artık su, sevgiliye sadece "Seni seviyorum" demek yetmemektedir ![]() ![]() ![]() |
|
|
|