![]() |
İmparatorun Dersi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmparatorun DersiıÜüİmparatorun Dersi Bir zamanlar, Uzak Doğu'da, artık yaşlandığını ve yerine geçecek birini seçmesi gerektiğini düşünen bir imparator varmış ![]() çocuklarından birini seçmek yerine; kendi yerine geçecek kişiyi değişik bir yolla seçmeye karar vermiş ![]() "Artık tahttan inip yeni bir imparator seçme vakti geldi ![]() seçmeye karar verdim ![]() ![]() Gençler şaşırmışlar, ancak o sürdürmüş: "Bugün hepinize birer tohum vereceğim ![]() ![]() ![]() ![]() tohum ![]() ![]() yıl sonra büyüttüğünüz o tohumla buraya geleceksiniz ![]() o tohuma göre değerlendirip, birinizi imparator seçeceğim ![]() Saraya çağırılan gençlerin arasında Ling adında biri de varmış ![]() O da diğerleri gibi tohumunu almış ![]() ![]() ![]() Evine gidip heyecanla olayı annesine anlatmış ![]() Annesi bir saksı ve biraz toprak bulup, onun tohumu ekmesine yardım etmiş ![]() Sonra birlikte dikkatlice sulamışlar ![]() bekliyorlarmış ![]() Yeterince zaman geçtikten sonra diğer gençler tohumlarının ne kadar büyüdüğünü anlatırken, Ling hayal kırıklığı içinde, kendi tohumunda hiçbir değişiklik olmadığını görüyormuş ![]() Üç hafta, dört hafta,beş hafta geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri yetişen bitkilerinden söz ederken Ling çok üzülüyormuş ![]() Imparatorun onu beceriksiz sanmasından çok endişeleniyormuş ![]() da hiçbir şey diyemiyor, sabırla bekliyormuş ![]() Sonunda bir yıl bitmiş ve gençlerin yetiştirdikleri bitkileri imparatorun huzuruna götürecekleri gün gelip çatmış ![]() Ling, annesine boş saksıyı götüremeyeceğini söyleyince, annesi ona cesaret verip; saksısını götürüp dürüst bir şekilde olanları imparatora anlatmasını istemiş ![]() saraya gitmiş ![]() Saraya varınca arkadaşlarının yetiştirdiği bitkilerin güzellikleri karşısında şaşırmış ![]() Sonra imparator gelmiş ve tüm gençleri selamlamış ![]() yerlere saklanmaya çalışıyormuş ![]() "Ne büyük bitkiler, çiçekler ve ağaçlar yetiştirmişsiniz ![]() imparator olacak ![]() ![]() Aniden arkada elinde boş saksısıyla Ling'i fark etmiş ![]() onu öne getirmelerini emretmiş ![]() ![]() beceriksizliğimden dolayı beni öldürtecek ![]() Ling öne geldiğinde imparator adını sormuş ![]() "Adım Ling ![]() ![]() Diğer gençler gülüşüp onunla alay etmeye başlamışlar ![]() susturmuş ![]() dönmüş ![]() "Yeni imparatorunuzu selamlayın ![]() ![]() Ling inanamamış ![]() olurmuş? ![]() ![]() ![]() İmparator devam etmiş: " Bir yıl önce burada herkese bir tohum verdim ![]() sonra getirecektiniz ![]() ![]() büyüyemeyecek olan ![]() ![]() ![]() getirdi; çünkü tohumun büyümediğini fark edince hepiniz onu bir başka tohumla değiştirdiniz ![]() saksıyı getirme cesaret ve dürüstlüğünü gösterdi ![]() gerçekleşmeyince umutsuzluğa kapılsa da, dürüstlüğünden vazgeçmedi ![]() ![]() ![]() Onun için yeni imparatorunuz o olacak !" Hasta oluyorum bu hikayeye ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|