Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abimin, kadini

Abimin Kadini...

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abimin Kadini...

Abimin kadini…

Hani bir tekerleme vardir, kimin soyledigini bilmem ama yillardir kusaktan kusaga ,kulaktan kulaga gecer<< Bazen en buyuk ask’lardan en buyuk nefretler dogar
Bazende en buyuk nefretlerden en buyuk ask’lar dogar>> Bende bir ask yasadim,benimki en buyuk ask, degildi,ama en buyuk nefreti dogurdu,sevdigim kizdanmi nefret ettim, hayir kendi oz abimden nefret ettim

Ismim Mustafa o zamanlar 23 yasimdaydim, askerligimi bitirip gelmis ve meslegimle ilgili bir isde calismaya baslamistim,Benden bir yas buyuk abim vardir Adi Mehmet,her ikimizin isimleride gecmisteki aile buyuklerimizden gelir,birde bizden bir kac yas kucuk kiz kardesimiz Hulya vardirMehmet ile aramizda fazla yas farki olmadigi icin bizi ikiz gibi bilirlerKardesisiz yedigimiz ekmek ictigimiz su sanki ayri gitmiyordu, Berabarce muhitin takiminda top kosturduk, abim box,a merak sardi, bir Kac kucuk tropi kazandi,bende Judo,ya merakliydim,birbirimizin musabakalarini hic kacirmaz bir numarali destekci olurdukGenctik,yakisikliydik tahsilliydik,cevrede bizi herkes tanirdi Okul yillarinda kizlarla arkadaslik yapmis ama hic bir zaman ciddi olmamistik,simdiyse ikimizinde kiz arkadasi yoktu,bundan sonra yuva kuracak kiz arkadas dusunuyorduk

Kredi karti almak icin hesabim olan bankaya girdim,kart hesaplarina genc bir hanim bakiyordu,daha evvel hic gozume carpmamistionce elini uzatip hos geldiniz derken de ismim Ayten yilmaz dedikten sonra oturmami isaret etti Ayten hanim hakkimda detaylari sorarken bende onu dikizliyordum, cok guzel bir kizdi hemde bizim muhitlerin kizi degildi,cunku ilk defa goruyordumO bilgi sayara hakkimdaki bilgileri yuklerken benimde icimde bir seyler cizildiyorduimzalamam icin forumlari onume surerken parmaklarina dikkat ettim ne nisan yuzugu ne ‘de nikah yuzugu vardi,bekar oldugunu anladimislemler yapildiktan sonra bir hafta icinde ozel kurye ile kredi kartiniz evinize gelecek,ondan sonrada beni ararsaniz size sifrenizi bildirecegim dedi, ve uzerinde Ayten Yilmaz yazili banka kartini onume uzatip, burda bankanin ve benim masamin telefon numarasi var burdan ararsiniz dedi Aytene tesekkur edip sandalyeden kalktim veda etmek icin elimi uzattim, elini avuclarimin arasina aldim,kizin elini birakmak istemiyordum,gozlerim ve ruhum Aytende kalip bankadan uzaklastim

Bilemiyorum bu kiz beni cok etkilemisti,ilk goruste ona asik,mi oluyordum,guzel bir kizdi,sevimliydi guleryuzluydu…Kredi kartimin gelmesini sabirsizlikla bekliyordum cunku ondan sonra Aytene telefon edip sifremi isteyecek ve bu arada telefonda bile olsa onunla konusma firsati bulacaktim…Aradan iki gun gecti,calistigim is yerinden Ayteni aradim,hal hatir sorduktan sonra,eger birisine bagli degilse beraber cikabilirmiyiz diye sordum, once hayir arkadasim yok dedi, beraber cikmaya gelince biraz dusunmem lazim ,bu anda islerim ,basimdan askin, biraz nefes alinca ben sizi ararim,is yerinizin numarasini biliyorum dedi…Ya- kizin sesi bile bambaskaydi, sanki uzaydan gelmis gibiydi,iki gun icinde bu kiza tutulmusdum o gun Ayten aramadi,ammada bitmez tukenmez isi varmis diye kendi kendime soyleniyordum,bir gun sonra ogleden sonraydi,masamdaki telefonum caldi karsimda Ayten vardi daha evvel arayamadigi icin ozur diliyordu,bu aksam uzeri mesai sonrasi bir saat kadar konusabiliriz,sehirin diger tarafinda oturuyorum, eve donmeye cok gec kalamam dedi,Saat 1700 de bankanin kapisinda bekliyecegimi soyleyip veda ettim,Ahizeyi yerine koyarkende havalarda ucuyordum
Saat 1700 de bankanin onunde bulustuk,tokalastik,iki yuz metre otedeki bir café,ye gidip oturdukKahvelerimizi yudumlarken,kendisinden cok hoslandigimi arkadas olmamizi arzuladigimi soyledim,biraz biraz kendimizden ailelerimizden, bahsettik,nasil gectigini anliyamadan 50 dakika bitmisti, Ayten gitmem lazim,yoksa ailem telaslanir dedi,Berabarce kalktik,guzel kizdi vucududa guzeldi,boyu benden 10 santim kadar kisaydi,otobuse bindirirken yine gorusebilecekmiyiz diye sordum,sadece gulumsedi
Ondan sonra Is saatlerinden sonra iki gunde bir bulusmaya basladik,kendisini sevdigimi soyledimEvlenmekten bahsetmedimgenellikle abim Mehmetle beraber dolasirdik,kimi zaman café’de beraber otururduk,sehir takiminin futbol maclarina beraber giderdik,Benim aksamlari biraz gecikmem Mehmet’in de dikkatini cekmis ne o yavrum bakiyorum kendi kendine dolasiyorsun, dikkat et suruden ayrilan kuzuyu kapmasinlar dediBende bir kizla tanistim,onunla cikiyorum,bir gun tesaduf olursa sizi tanistiririm dedim,Kardestik dert ortagiydik birbirimizden bir sey saklamazdikAyten ile arkadasligimiz ilerledi randevularimiz daha da cogaldi, her seferinde onu sevdigimi soyluyordum, bir muddet sonra Aytende beni sevdigini soyledi o gun ilk defa dudaklarindan optumSevincliydim,mutluydum, Ayteni seviyordum,biraz daha yakindan tanidiktan sonra evlenme teklif edecektim
Abim Mehmet arasira sakayla karisik nerde bu dunya guzeli, mustakbel yengemle beni ne zaman tanistiracaksin diye takiliyordu,bende sabirli ol biraz daha bekle diyordum

Yine bir aksam uzeri mesaiden sonra Aytenle bulustuk drinklerimizi yudumlayip konusuyorduk,iste o sirda Mehmet masamizin onunde beliriverdi…Hemen kalkip Mehmeti Aytene tanistirdim tokalastilar,
Mehmet’e bir sandalye cektim,icecegini ismarladim ve 3’lu sohbete daldik…Yine her zamanki Gibi Ayten vakit darligindan yolunun uzun oldugundan sikayet edip izin istedi,beraberce kalkip duraga kadar yuruduk otobusu gelince yolcu ettik,Mehmetle beraber yururken, ya cok guzel bir bulmussun,kiskandim seni dedi

Ayten’i Mehmetle tanistirdiktan sonra her seyler degismeye basladi,bankaya telefon ettigim zaman islerinin cok oldugunu soyleyip,kisa konusmami istiyordu, isden sonra bulusmak isteyince eve cok gec kaldigini bahane edip baska bir gune atiyorduNe olmustu Aytenenicin birden bire degismisti,,Yine bir aksam uzeri Aytenle bulustuk,kendisini gordugum icin cok mutlu oldugumu soyledim, Ayten cekine cekine kusura bakma Mustafa Senden cok ozur dilerim arkadasligimiz devam edemiyecek dediBir anda neye ugradigimi anliyamadim,hani kalbimin ortasina bir kursun siksalardi bu kadar canim yanmazdigayet Asikar, sevdigim kiz,beni birakiyordu,halbuki ne guzel hayallerim vardi,bir muddet sonra evlenmek mutlu bir yuva kurmak,bir kac cocuk sahibi olmak…Ama Ayten bol sanslar kendine baska bir kiz arkadas bul diyorduKalbim kirik Aytenden ayrildim, eve giderken hep dusunuyordum ne olmustu Aytene, nicin cok kisa bir zaman icinde benden sogumustu, tabiki bir sebebi Olmaliydi
…Gunler ilerlerken Mehmetde olan degisikligide farkediyordum ayni evde yasamamiza ragmen eskisi kadar hadi gel beraber dolasalim, suraya gidelim surda kahve icelim filan demiyordu,adeta bir sir kupu olmustu, bir iki hafta icinde abim Mehmet’I taniyamaz hale gelmistimGunler ilerliyor bende Ayten’I unutmak icin cok caba sarfediyordumgel gorki kolay kolay unutamiyordum,Arkadaslik yapacak kiz coktu,ama Ayten bambaskaydiArkadasligimiz sadece bir kac ay surmustu

Mehmet disardaydi bende evde Annemle televizyon seyrediyor hemde ordan burden gevezelik ediyorduk, Annem bana bakip-- Mehmetle sana bir seyler oldu bir turlu sizleri anliyamiyorum ,eskiden yalniz basiniza adim atmazdiniz,simdi bir birinizden kacar gibi oldunuz dediSana oyle geliyordur anne artik buyuduk kocaman olduk,omur boyu ikizler gibi gezecek degiliz,gun gelecek evlenip burden ayrilacagiz dedim,, Iste o sirada annem- ben de onun icin uzuluyorum, Mehmet kendine bir kiz arkadas bulmus,bankada calisiyormus,bir birlerine deli gibi asik olmuslar,belki yakinda kizi istemeye gidecegiz,istersen sende gelir mustakbel yengeni gorursun dedi
Basimin ici yanmaya basladi,hava soguk olmasina ragmen kendimi balkona attim,Mehmet bir bankaci kizla tanismis,bir birlerini deliler gibi seviyorlarmis,kelimeleri beynimin icinde dans etmeye basladiMehmet abimdi,birbirimizden hic bir sey saklamazdik, ama o bankaci sevgilisini benden sakliyordu,evet o banka memuresi Ayten olmaliydibir seyler yapmak istiyordum ama ne yapacaktimicime giren suphe dogrumuydu,Mehmet ‘ le Ayten arkadasmi olmuslardi?

Mehmetle birbirimizi evin icinde ve disinda ignore etmeye basladik,Bir aksam uzeri Ayteni uzaktan takip ettim dogruca otobus duragina gitti,ikinci aksam yine bankanin kosesine gidip beklemeye basladim saat 1705 de Mehmet bankanin kapisinda oldu, Ayten disari cikti sarilip opustuler sonra sarmas dolas el ele cafeye dogru yuruduler…Evet icimdeki hisler beni yaniltmamisti Abim sevdigim kizi elimden almistiEve yururken gozlerimden yaslar bosaniyordu,canim kanim kardesim bunu bana nasil yapabilirdi,kos koca sehirde baska kizmi yoktu,cildirmis sekilde eve geldim bir koseye oturup Mehmetin gelmesini beklemeye basladim oldurecektim onu hemde hic acimadan, annem yanima gelip karnimiN ac olup olmadigini sordu,ama yuzumdeki degisikligi, elimin ayagimin titrediginide farketmekde gecikmediannemde bir koseye oturup firtinadan evvelki buyuk sessizlik icinde beklemeye basladibabamiz evde yokdu demir yollarinda tren makinistligi yaptigi icin uzun mesafeler gider bir kac gun eve gelmezdi…
…Heyecan ve sinir icinde iki saat bekledim, Mehmet kapidan iceri girince uzerine atildim oldurecegim seni,hain kardes sevdigim kizi elimden aldin deyip yumruklarimi savuruyordum,Mehmet boxordu,sadece kendini mudafa ediyor bana vurmuyordu bense onu oldurmek istiyordum evet oz abimi oldurmek istiyordum bir ara yerlerde yuvarlandik sonra ayaga kalktik, Mehmet- ben Ayteni seviyorum, oda beni seviyor yakinda evlenecegiz anlayisli ol Mustafa diye bagiriyordu,vurabildigim kadar Mehmete vuruyordum ama kendini iyi koruyor,du annem delirdinizmi siz cocuklarim diye kendini aramiza atti biraz durulduk,sehpa uzerinde annemin dikis makasi vardi onu kaptim ve Mehmetin uzerine yurudum annem yine araya girdi makas bileginin biraz yukarsina batti ve kan fiskirmaya basladiikimizde durduk,Mehmet kalin bir havlu alip annemizin koluna sardi, sonra doktora gorurmek icin disari cikti…

…Onlar doktora gittiler bende biraz sakinlestim,artik bu sehirde ve bu evde yasiyamiyacagimi anladim, odama gidip bir kac parka sahsi esyami valizime koyup otobus garina dogru yola ciktimartik ne annem ne babam ne kardeslerim nede Ayten umurumdaydi,uzaklasmak hizla bu sehirden uzaklasmak istiyordum
Istanbul icin son otobuse billet aldim,bundan boyle yasamima istanbulda devam edecektim ama nasil,guvendigim tek sey makine muhendisligi diplomamdi

…Istanbulda uniden tanidigim bir arkadasimin ailesinin yaninda bir muddet misafir oldum, sonra is bulup calismaya basladim,kucuk bir daire kiraladim,boynum bukuk kalbim kirik yetim cocuklar gibiydimMehmetin bana yaptigini asla affedemiyordum ve olene kadarda onu affetmiyecektim…Bir sene kadar ailemi aramadim,ama annemin ve babamin gunahi neydiki,onlarida cezalandirdigimin farkina varip onlarla temas kurdum…Bir muddet sonra Nur hanimla tanistim,Aytenede cok benziyordu ve bir kac ay sonra evlendik sadece nikah yaptik nikaha sadece annemi ve babami davet ettim geldiler bir kac gun kaldilar…Abim Mehmet de Aytenle evlenmisdi,ikisinide bagisliyamiyordum
Yillar hizla ilerlemeye basladi, bizim 3 tane cocugumuz oldu, cok mutluyduk,annemdem aldigim haberlere gore Mehmet ile Ayteninde dort cocuklari olmus, annemle her konustugumuzda babamin nefes darligi cektigini soyluyordu,her iki senede bir gelip bir muddet yanimizda kaliyorlar, zaman zaman annem oglum abini affet, O senin kanin canin onlar birbirleni sevmisler, bu kadar kin gutmene luzum yok barisin artik diyordu, hayir hayir barismak mi aslaEsime Mehmetten ve Aytenden hic bahsetmemistim

Baba ocagini terketmem uzerinden tam 25 yil gecti bir kere bile olsa dogdugum buyudugum sehire gitmedim,zaman zaman esim Nur, sen nasil bir insansin, seni anliyamiyorum,gidip aileni ziyaret etmiyorsun diyor, bende oralari sevmiyorum gibi baska bahaneler bulup mevzuyu gecistiriyordum

…Carsamba aksami gec saatlerde telefon caldi,esim bir bayan seni soruyor Mustafa dediahizeyi aldim karsimdaki kiz kardesimdi uzgun bir sesle,aksam uzeri babam sizlere omur basin sagolsun abiCuma namazindan sonra defnedecegiz,gel yetis deditesekkur edip telefonu kapattim esim bana bakiyor ben ona bakiyordum babam rahmetli olmus dedimgitmiyecekmisin diye sordu gidecegim tabi ,yarin ogleden sonra ucakla giderim dedim
Persembe ogleden sonra ucaga bindim yirmibes yil sonra baba ocagina donuyordum ama ne yazikki babami kaybetmistimiki saate yakin bir yolculuktu,oraya gidince ne yapacaktim,Mehmetin yuzune nasil bakacaktimDusunceler kafamda binlerce dusunceler vardi
ucaktan indiktan sonra bir taksi tutup baba ocagina geldim,kapida annem yasli gozlerle karsiladi, kocasini kaybetmenin acisini yasiyordu, sarildik sarmastik,dakikalarca sarili kaldik Biraz ilerde Mehmet duruyordu,saclari sakaklari beyazlamis bir Mehmet,dusunuyordum, gidip bogazina mi yoksa boynuna mi sarilayim diye, hos geldin Mustafa deyip elini uzatti, biraz tereddut ettikten sonra boynuna sarildim bir muddet oyle kaldik sonra ayrildik ikimizde sessiz sessiz agliyorduk

ayrildik kenara cekildim,mutfak kapisinda bir kadin gozuktu bana dogru gelip hos geldin Mustafa basin saolsun dedi, saclari agarmis bir hayli sismanlamis dort cocuk anasi Ayten karsimda duruyordu,elini sikip yanagina bir opucuk kondurdum, ben bir yorgunluk kahvesi yapim diye mutfaga gitti,salon kalabalikdi heyecandan gencleri farketmemistim iki genc delikenli iki ergenlik caginda kiz,gencler Mehmetle benim gencligimi andiriyorlardi sanki, gencler bana uzayli gormus gibi bakiyorlardi, Mehmet hadi cocuklar opun amcanizin elini deyince bir bir gelip elimi optuler sarmas dolas olduk

…birkac saat sonra kiz kardesim ve esi de geldi oda 3 cocuk annesi olmustu,enistemizi yegenlerimi tanidikgec saatlere kadar oturduk,bir hoca kuran okudu… Cuma namazindan sonra babamizi topraga verdik, ve eve geldik, aksam ucagiyla istanbula donecektimyemekten sonra taksi cagirmak icin telefona giderken Mehmet ben seni Alana birakirim dedi,,,valizimi hazirladim herkesle vedalastim,kardesim abi yengemizi yegenlerimizide getir tanisalim kaynasalim diyorduHava alanina gelene kadar Mehmetle hic konusmadik,araba parkinda indim Mehmet valizimi cikardi, terminala dogru yururken --Mehmet hala bana darginmisin,beni affetmiyecekmisin diye sordu,sessizdim babami defnetmistik,boyle seyleri dusunmenin zamani degildiunut o konuyu Mehmet dedim, yine Mehmet --bende boyle olmasini istemezdim ama ask, bu sevgi bu oldu iste birkere dedi,terminalde tokalastik, sarildik ve ayrildim ve ucaga yurudum, evet o ask di o sevgiydi, ve askin gozu kordu…ucakta meyva suyumu yudumlarken dusunuyordum

Mehmet ve Ayten’I affetmelimiydim
Yoksa affetmemelimiydim
Ingilizlerin meshur bir sozu vardir
Affet ama unutma derler
Siz ne dersiniz ?

Sir ako-hox tarafindan yazilmistir
Okuyanlara binlerce tesekkurler
26 ocak 2010--fiction

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com