![]() |
Yük Taşımak Ve Dinlenmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yük Taşımak Ve DinlenmekYUK TASIMAK ![]() ![]() Hamallik yaparken, iki nokta onemli ![]() ![]() ![]() Yuk ve yol ![]() ![]() ![]() Ancak sirtina aldigin yukle istenen mesafeyi asabilirsen, ucret alabiliyorsun ![]() Aksi olursa, sIkinti cekiyorsun! Bunu dusunuyordum ![]() ![]() Ihtiyardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim sirtimda ise birkac bavul vardi sadece, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyordum ki icimden "Cok gitmeden kivrilirsa titreyen bacaklari, yuklenirim sirtindaki yukun yarisini! ![]() ![]() Nitekim, cok gecmeden dedi ki: "Mola vakti ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne molasi'' dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Ben daha terlemedim! ![]() ![]() Sozume aldirmadi ![]() ![]() ![]() "Sen de dinlen hadi" dedi ![]() Benim canim sIkilmisti bu ise ![]() Genc oldugumu, ondan kuvvetli oldugumu, bunun gibi bir bunakla yola cikmamin ne buyuk hata oldugunu dusunuyordum ![]() ihtiyar, bir bacagini azicik uzatmis halde sessizce dinleniyorken, ben huzursuz bir sekilde ayakta dolaniyordum ![]() Bir saat kadar sonra yine durdu, oturdu, dinlendi ![]() Ben kizginlikla dolandim etrafinda ![]() ![]() ![]() "Yukunu indirip sen de dinlen", demesine aldirmadim, ona daha cok kizdim ![]() ![]() ![]() Sonra yine durdu ![]() ama dinlenmedim ![]() sordu, aksi aksi basimi salladim ![]() ![]() ![]() Kacinci molasiydi hatirlamiyorum, birden bire dizlerimin bagi cozuldu ![]() Kafamin icinde ucusan kara kara sinekler sustu, cokup kaldim ![]() kaydi ![]() ![]() Uyumustum da uyandim mi, yoksa bayilmistim da ayildim mi anlamadim ![]() ![]() ![]() Baktim kendi kocaman yukunun uzerine benim bavullarimi da baglamisti ![]() dayadi, ictim ![]() "Hadi kalk, dedi ![]() ![]() sure sonra gene dinleniriz ![]() Dedigini yaptim ![]() anlattiklari iyi geldi bana ![]() "Ben yillarin hamaliyim, dedi ![]() adamlar gordum ![]() yukleriyle birlikte kendilerini de topraga serdi sonunda ![]() ![]() ![]() cogu, anlattigim bu insanlara ait ![]() ![]() ![]() Halbuki bir yuku "tasimak" bizim isimiz, "altinda ezilmek" degil! ![]() ![]() ![]() Dinlenerek sen yukunu hafifletiyorsun! Belki gunun birinde hamalligin sekli degisir ![]() goremem ![]() Ama sen kavusursan o zamanlara, aman ha, kafanin icinde de sakin yuk tasima ![]() ![]() ![]() Aksamlari birak ve hafifle ![]() ![]() ![]() yeniden tekrar tasirsin yukunu ![]() yarina tasimak, bugunun altinda yok olmak degil ![]() yarinlarda bizi bekleyenler var, tasidiklarimizi bekleyenler var ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|