![]() |
Horozla Köpeğin Konuşmasi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Horozla Köpeğin Konuşmasi...Kurtların, kuşların dilinden anlayan Hazreti Süleyman aleyhisselama gelen bir adam yalvarır: - Ne olur ey Allah'ın nebisi bana da hayvanların dilini öğret de ben de konuştuklarından anlayayım ![]() Süleyman aleyhisselam izin vermez: - Olmaz, der ![]() ![]() ![]() Ne var ki adam ısrar eder ![]() ![]() ![]() ![]() - Horoz kardeş, sen arpayla buğdayla da karnını doyurabilirsin ![]() ![]() Horoz şu cevabı verir: - Sabret köpek kardeş, yarın buraya ağanın ölen eşeğini getirip bırakacaklar, bolca et yer, karnını doyurursun ![]() Bunu duyan ağa hemen koşar ahırdaki eşeği alıp pazarda satar ![]() - İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa eşek elimde ölecekti ![]() Ertesi gün yine kulak kabartır çöplükteki seslere ![]() - Hani ağanın eşeği ölecekti de ben de bolca et yiyecektim ya? Horoz cevap verir: - Ağanın eşeği öldü ölmesine de, satın alan zavallının elinde öldü ![]() ![]() ![]() ![]() Ağa yine hızla kalkar, ahıra gidip atı alarak pazara götürüp satar ![]() - İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa at da elimde ölecekti ![]() Gelip yine merakla kulak misafiri olur: Bu sefer köpek daha yüksek sesle sitem ediyor: - Horoz kardeş, beni yine aldattın ![]() - Ağanın atı öldü ölmesine de, sattığı zavallının elinde öldü ![]() ![]() Köpek inanmaz: - Hadi hadi beni yine aldatıyorsun ![]() Horoz kesin cevap verir ![]() - Hayır, aldatma falan yok ![]() ![]() ![]() ![]() Ağa bunu duyunca şaşırır, sağa sola koşuşturmaya başlar, yok mu beni satın alacak biri, diye söylenir ![]() ![]() Arkasından yapılan yemek, pişirilen etlerden artanlar çöplüğe dökülür, uzun zaman hayvanlar ziyafete konmuş olurlar ![]() ![]() - İnsanlar, keşke canıma gelecek olan malıma gelsin, diyebilselerdi de hileye başvurmasalardı ![]() - Bunda da bir hayır vardır, diye düşünselerdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|