![]() |
Sakat Çocuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakat ÇocukAyakkabıcı, yeni getirdiği malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu seyretmekteydi ![]() olduğundan, spor ayakkabılara rağbet fazlaydı ![]() sayılmazdı ama, küçük bir dükkân için yeterliydi ![]() koyunca, çocuk vitrine doğru biraz daha yaklaştı ![]() kullanmaktaydı ![]() de güçlükle ![]() ![]() ![]() Adam ona bir kez daha göz attı ![]() sol kısmı, dizinin alt kısmından sonra boştu ![]() uçuşuyordu ![]() kendinden geçirmişti ![]() öyle durdu ![]() dükkândan dışarı fırlayıp: - "Küçüüük!" diye seslendi ![]() mü? Bu seneki modeller bir hârika!" Çocuk, ona dönerek: - "Gerçekten çok güzeller!" diye tebessüm etti, "Ama benim bir bacağım doğuştan eksik" ![]() - "Bence önemli değil!" diye atıldı adam ![]() her şeyiyle tam insan yok ki! Kiminin eli eksik, kiminin de bacağı ![]() de aklı veya vicdanı ![]() Küçük çocuk, bir şey söylemiyordu ![]() sürdürdü: - "Keşke vicdanımız eksik olacağına, ayaklarımız eksik olsa idi ![]() Çocuğun kafası iyice karışmıştı ![]() yaklaşıp: - "Anlayamadım! ![]() ![]() - "Çok basit!" dedi, adam ![]() giremeyiz ![]() ![]() tamamlanacak ![]() görecekler ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, bir kez daha tebessüm etti ![]() çektiği acılar, hafiflemiş gibiydi ![]() - "Baktığın ayakkabı, sana yakışır!" dedi ![]() ister misin?" Çocuk, başını yanlara sallayıp: - "Üzerinde 30 lira yazıyor" dedi, "Almam mümkün değil ki!" - "İndirim sezonunu senin için biraz öne alırım!" dedi adam, "Bu durumda 20 liraya düşer ![]() lira eder ![]() Çocuk biraz düşünüp: - "Ayakkabının diğer teki işe yaramaz!" dedi, "Onu kim alacak ki?" - "Amma yaptın ha!" diye güldü adam ![]() ayağı eksik olan bir çocuğa satarım ![]() Küçük çocuğun aklı, bu sözlere yatmıştı ![]() ederek: - "Üstelik de öğrencisin değil mi?" diye sordu ![]() - "İkiye gidiyorum!" diye atıldı çocuk, "Üçe geçtim sayılır ![]() - "Tamam işte!" dedi adam ![]() yapsak, geri kalır 5 lira ![]() ![]() ayakkabı senindir, sattım gitti!" Ayakkabıcı, çocuğun şaşkın bakışları arasında dükkâna girdi ![]() ![]() vitrinde olanı çıkarttı ![]() oturtup yeni ayakkabısını giydirdi ![]() - "Benim satış işlemim bitti!" dedi, "Sen de bana, bunu satsan memnun olurum ![]() - "Şaka mı yapıyorsunuz?" diye kekeledi çocuk, "Onun tabanı delinmek üzere ![]() Eski bir ayakkabı, para eder mi?" - "Sen çok câhil kalmışsın be arkadaş ![]() ![]() ![]() "Antika eşyalardan haberin yok her hâlde ![]() kadar para tutar ![]() yüzden ayakkabın, bence en az 30-40 lira eder ![]() Küçük çocuk, art arda yaşadığı şokları üzerinden atabilmiş değildi ![]() ![]() güzel rûya ![]() paralara göz gezdirdikten sonra, 10 liralık banknotu geri vererek: - "Bana göre 20 lira yeterli ![]() ![]() mevsimini başlattınız ya!" Adam onu kıramayıp parayı aldı ![]() bir öpücük kondurdu ![]() Her nedense içi içine sığmıyordu ![]() bir günde satsa, böyle bir mutluluğu bulamazdı ![]() doğruldu ![]() ![]() tebessümle teşekkür edip: - "Babam haklıymış!" dedi ![]() üzülmeme hiç gerek yok! demişti ![]() * Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur * Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|