![]() |
İşık.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşık..Işık Uzaklarda küçük bir kasabada genç bir adam kendi işini kurdu bu, iki caddenin köşesinde bir perakendeciydi Adam dürüst ve dost canlısıydı,insanlar onu seviyorlardı ![]() ![]() ![]() Bir gün hastalanıp hastaneye kaldırıldı ![]() ![]() ![]() Üç yetişkin çocuğunu yanına çağırdı ve onlara bir görev verdi: içinizden biri yıllar boyu uğraşarak kurduğum şirketimin başına geçecek ![]() Şimdi gidip bu birer dolarla ne alabiliyorsanız alacaksınız,ama bu akşam geri döndüğünüzde paranızıla aldığınız şey hastane odamı bir uçtan bir uca doldurmalı ![]() ![]() ![]() Akşam geri döndüklerinde babaları sordu: "Birinci, çocuğum ,bir dolarla ne yaptın ?" Çocuk cevap verdi "Arkadaşımın çiftliğine gittim,bir dolarımı verdim ve iki balya saman aldım ![]() ![]() ![]() Ama biraz sonra samanların tamamı yere indi ancak babanın söylediği gibi odayı bir uçtan öbür uca dolduramadı ![]() Adam sordu: "Peki ikinci çocuğum ,sen paranla ne yaptın? ![]() Yorgancıya gittim ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen üçüncü çocuğum, sen paranı ne yaptın? ![]() ![]() Dolarımı cebime koyup senin yıllar önceki dükkanın gibi bir dükkana gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk elini cebine atıp bir kibrit kutusu ve bir mum çıkardı ![]() ![]() ![]() Baba memnundu "Çok iyi oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|