![]() |
Yürekteki Yanık... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürekteki Yanık...Genç kız, el aynasında makyajını kontrol etti; "-Gayet iyi ![]() dedi ![]() ![]() olmasından zaten biliyordu güzel olduğunu ![]() çıkaran, rahat yaşayan biriydi ![]() Cep telefonu çaldığında , akşam arkadaşlarıyla hangi eğlence yerine gideceğine karar vermeye çalışıyordu ![]() numaraya baktı, arayan annesiydi ![]() - Alo ![]() - İyiyim anne ![]() - Sana bir surprizim var ![]() - Surpriz mi ? - Evet ![]() şehrimize gelmiş ![]() ![]() - Eee kimmiş ![]() - Kim olduğu surpriz ![]() istiyorum ![]() - Ben mi ? - Evet, senin iş yerine yakın olan parkı biliyormuş ![]() Parka gitmesini ve seninle buluşmasını söyledim ![]() gidip onu almanı istiyorum ![]() - Anne, ben böyle şeyleri sevmem, kendin halletsen ![]() - Kızım 1-2 saatlik bir işim var ![]() bebekliğinden tanıyan bir arkadaşım ![]() sevinecektir ![]() - Amaaan ![]() ![]() ![]() -Evden çıkarken üzerine giydiklerini tarif ettim ![]() parkta bazı oturaklar piknik masası şeklinde ![]() tarafı girişindeki ilk piknik masasına otur ![]() bulacak ![]() -Tamam anne ![]() ![]() ![]() - Kızım senden her gün mü bir şey istiyorum ![]() yatırmaya bile göndermedim ![]() - Hemen darılma, tamam dedim ya ![]() O nasıl tamam demekse ![]() da çık, bekletme ![]() geleceğim ![]() **** **** Genç kız , izin alıp çıktı ![]() parka vardı ![]() ![]() Arkadaşlarıyla hep paralı,lüks eğlence yerlerine giderlerdi ![]() Annesinin tarif ettiği, girişteki ilk masayı buldu, boş olan kısmına oturdu ![]() kadınla, küçük kız oturuyordu ![]() utandığını hissetti ![]() şunlardan kurtulsam" diye düşündü ![]() Köylü kadın çekinerek seslendi; - Afedersin kızım, bir şey sorabilir miyim ? "Kızım" diye seslenmesi iyice sinirlerini bozdu ![]() - Ne var, adres mi soracan ! ![]() ![]() Sert çıkış karşısında kadın sesini alçalttı; - Hayır kızım, başka bir şey soracaktım ![]() - Sizin gibi cahiller ya adres sorar, ya para ister ![]() Köylü kadının kızaran yüzüne aldırmadı bile ![]() sırada şık ve lüks giyimli, orta yaşlı bir kadının uzaktan yaklaştığını gördü ![]() "-Nihayet ![]() ![]() çalışırken, kadın yanlarından geçip gitti ![]() oturdu ![]() Yanındaki küçük kıza daha sıkı sarılmış köylü kadının gözünden bir damla yaşın süzüldüğünü gördü ![]() diğer tarafa dönünce bir yüzündeki büyük yanık izi göründü ![]() kız manalı manalı güldü; Bak kolayca gözyaşı dökebiliyorsun, yüzünde de çirkin bir yanık izi var ![]() ![]() Fakat ağlamayla benden bir şey koparacağını sanma, tamam mı ![]() Kadın dayanamadı; - Cahil deyip duruyorsun ![]() ![]() kadına, torununun yanında hakaret mi ettim ! ![]() - Oooo ![]() ![]() ![]() Anlaşıldı kızım, sen üniversite bitirmiş, çok şey öğrenmiş olabilirsin ama insanlıktan sınıfta kalmışsın ![]() için uğraşacaktım ![]() ![]() Yaşlı kadın, küçük kızı alıp masadan kalkarken, boşalan yere doğru şık giyimli bir kadın yaklaştı ![]() hazırlanan genç kız zengin giyimli, şık kadını görünce uzaklaşan yaşlı kadına cevap vermekten vazgeçti ![]() çalışan küçük kızın başını eliyle engelledi ![]() **** **** **** **** **** **** **** **** Bir süre sonra, genç kızın annesi parkta yanına geldi ![]() - Merhaba kızım, Zeynep teyzen nerde ? - Kimse gelmedi anne ![]() oturdu ![]() ![]() - Allah Allah ! ![]() ![]() ![]() etmiştim, seni nasıl bulamadı anlamadım ![]() olacaktı ![]() Genç kız bir an durakladı ![]() -Küçük bir kız mı ? - Evet - Anne ! ![]() ![]() arkadaşın da zengin, kültürlü biridir, değil mi ? - Kültürsüz değil ama zengin değil ![]() - Sakın bana köylü bir kadın olduğunu söyleme ![]() - Köyden gelen kadına ne denir ki ! ![]() ![]() - Oh ![]() gönderiyorsun ![]() - Kızım, o kadına bir borcumuz vardı ![]() borcumuzun karşılığı bir şey veremedik ![]() ihtiyacım olduğunda , ben kapınızı çalarım" ![]() kapımızı çaldı ![]() -Ne istiyormuş ? - Torununu okutmamızı istiyor ![]() gelip hepimizi alacak, kayıt için okula götürecek ![]() - Anne , o köylü kadına ne borcun olabilir ki, anlayamadım ? Annesi, kızının öfkeli ses tonuna dayanamadı; - Kızım, sen bebekken biz köydeydik ![]() - Eee ![]() - Sana yıllar önce bahsetmiştim, köydeyken evimiz yandı, biz de inekleri,atları,tarlaları neyimiz varsa hepsini satıp köyden göçtük, demiştim ![]() -Evet, hatırladım ![]() - O yangınla ilgili bir ayrıntıyı, seni üzülebilir veya seni evde yalnız bıraktığımız için darılabilirsin korkusuyla anlatmamıştık ![]() - Herhalde şimdi anlatacaksın ![]() - Baban evde yoktu, ben de su doldurmaya köy pınarına gitmiştim ![]() ters esiyormuş, yukardan aşağı filan ![]() rüzğar bacadan içeri esince közler ocaklıktan tahtalara sıçramış, yangın başlamış ![]() alevler heryeri sarmıştı ![]() yine de girmek için atıldığım anda Zeynep teyzen kucağına seni almış olduğu halde dışarı fırladı ![]() kucağından seni aldığımda o çığlıklar atıyordu ![]() - Niçin ? - Seni kurtarırken, sağ tarafı yanmıştı ![]() Gelince görürsün sağ yanağında ağır bir yanık izi var ![]() çekti çook ![]() ![]() Tamam kızım, bak makyajın akıyor, ağlama ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat Zeynep teyzen hala bizi bulamadı ![]() alintidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|