Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, fani

Fani Dünya

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fani Dünya

~

Baki olan ( kalıcı daim ) Allah’tır O’nun dışındaki her şey geçicidir Ömürler yaşanır kaybedilir Servetler büyüyüp erir Makamlar alınır kaybedilir Her gün binlerce insan dünya misafirhanesine gelir ve gider Ama bu misafirlik hiç akla getirilmez
Adamın biri köyün yakınındaki köprüden geçerken derede tepinen sağa sola sallanan sırtında bir yayık elinde bir çift şiş ve örgü dudakları kıpır kıpır garip bir adem görünce merak edip sorar :
- Hemşerim suyun içinde hoplayıp ne yapıyorsun öyle ?
- Ben fakir bir adamım ; imam caminin kilimlerini yıka deyince onları getirdim derede tepiyorum Üç beş kuruş verirler şu fani dünyada geçinip gideriz
- - Peki o sırtındaki yayık nedir ?
- Kilimleri teperken sallanıyorum ya ; içindeki süt tereyağı oluyor Pazarda satıp şu fani dünyada üç beş kuruş alıyorum
- Elindeki şişler ne ?
- Ellerim boş kalmasın diye bu arada yün çorap örüyorum Oradan da birkaç kuruş geliyor şu fani dünyada geçinip gidiyorum
- Peki aynı anda üç işi yaparken dudaklarınla ne mırıldanıyorsun ?
- Geçenlerde Hüseyin Ağa’nın hanımı öldü Kardeşi Hatçe Aba yasin okumamı söyledi Şu fani dünyada o da birkaç kuruş hediye eder geçinip giderim …
Yolcunun hayreti iyice artmış : “ Pes be kardeşim demiş İyi ki bu dünya fani … yoksa bir de baki olsaydı bilmem ki başka neler yapardın … “

Mezar taşlarında “ Huvel baki “ yazılması kılınan cenaze namazları bir yakın cenazesi nedeniyle ara sıra ziyaret etmek zorunda olduğumuz loş mezarlıklar ibret verici uyarılar olmasına rağmen insan oğlu daha kabristandan çıkarken ölümü iteler kafasından siler ama ölüm gerçeği insanları hep takip eder

Korkunç serveti olan insanlar görürüz Bitmeyen bir hırs ve iştahla servetine servet katmaya çalışırlar Karşılarına çıkan her engeli ahlak dışı yöntemlerle yıkıp geçerler Yaşının ilerlemiş olması dahi hızını yavaşlatmaz Mirasçıları için mal biriktirip bekçilik yaparlar

Deredeki garip köylü onların boynuzundaki bir sinek hükmünde kalır

Mezarlıklar işleri yarım kalmış insanlarla doludur Çok kimsenin dünyaya yönelik işlerinin bittiği noktalandığı görülmemiştir

Şu fani dünyada insan gözü o kadar açtır ki onları çok kere toprak doyurur

İyi ki bu dünya geçici bir de kalıcı olsaydı bilmem ki neler yapardık …

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com